Ολυμπιακός: Η σύνδεση Μεντιλίμπαρ - Μαρτίνς και ο δρόμος για την επιτυχία

Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε μια ιστορία που θυμίζει την πρόσληψη Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ο Βάσκος έχει ένα πλεονέκτημα. 

Ολυμπιακός: Η σύνδεση Μεντιλίμπαρ - Μαρτίνς και ο δρόμος για την επιτυχία

Η προηγούμενη φορά που ο Ολυμπιακός είχε ανακοινώσει τον προπονητή του για την επόμενη σεζόν ήταν με τον Πέδρο Μαρτίνς. Είχε συμφωνήσει με τον Πορτογάλο από νωρίς, είχε δημοσιοποιήσει τη συμφωνία και τον εμπιστεύτηκε στα δύσκολα της πρώτης του χρονιάς ώστε να γίνει ο μακροβιότερος τεχνικός στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας και με σημαντικές επιτυχίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Μεντιλίμπαρ

Τώρα γίνεται το ίδιο με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μόνο που υπάρχουν βέβαια σημαντικές λεπτομέρειες διαφοράς ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Η κυριότερη είναι ότι ο Μαρτίνς έβλεπε και μάθαινε τον Ολυμπιακό από μακριά έχοντας συμφωνήσει μαζί του. Ενώ ο «Μέντι» είναι ήδη στην ομάδα, την έχει αναμορφώσει σε μικρό διάστημα, την οδηγεί στην τελική ευθεία με σοβαρές φιλοδοξίες και τη μαθαίνει από μέσα.

Αυτό το τελευταίο μπορεί να αποδειχτεί σημαντικό σε ό,τι έχει να κάνει με την επόμενη σεζόν, η οποία θα είναι ουσιαστικά η πρώτη για τον Μεντιλίμπαρ έχοντας σχεδιάσει και προετοιμάσει ο ίδιος την ομάδα. Γιατί όταν το έκανε ο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε γίνει μία πολύ δυνατή και θεαματική ομάδα, αλλά δεν είχε πάρει αμέσως τον τίτλο.

Ολυμπιακός: Ανανέωσε ο Μεντιλίμπαρ

Το άλλο που μπορεί να κάνει ο Μεντιλίμπαρ μαθαίνοντας ταυτόχρονα τον Ολυμπιακό είναι να τον φέρει πολύ ψηλά προτού καν έρθει το πρώτο του καλοκαίρι στο κλαμπ. Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League είναι ανοιχτή μετά τη νίκη στο πρώτο ματς με την Φενέρ, όπως και ο στόχος του τίτλου εφόσον ο Ολυμπιακός πάρει τα ντέρμπι που ακολουθούν.

Είναι δύο προπονητές με αρκετά κοινά στοιχεία και σημαντικές διαφορές στον τρόπο δουλειάς τους. Για τον Μεντιλίμπαρ αυτό που μετράει είναι το φινάλε της φετινής σεζόν και μετά θα σκεφτεί την επόμενη. Ή τις επόμενες, εφόσον το πράγμα κυλήσει όπως το φαντάζεται ο ίδιος και ο Ολυμπιακός. Ποτέ κανείς δεν ξέρει εάν το ρεκόρ παραμονής του Μαρτίνς κινδυνεύσει. Έστω και σε μία ομάδα με τις τόσες πολλές αλλαγές την τελευταία διετία στον πάγκο της, αλλά με δεδομένη την επιθυμία να κρατά για καιρό τους προπονητές που πιστεύει. Κάτι που είχε γίνει και πριν από τον Πέδρο...