Super League: Ο θάνατός σου... η ζωή μου για 3+1 ομάδες στα Playouts

Βόλος, Κηφισιά και Παναιτωλικός διαγκωνίζονται για να αποφύγουν την 13η θέση, την ώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει ένα θαύμα στα Playouts της Super League. Ζητούμενο για τον ΟΦΗ το απλό ποδόσφαιρο, ψάχνει αντίδραση ο Αστέρας Τρίπολης

Super League: Ο θάνατός σου... η ζωή μου για 3+1 ομάδες στα Playouts

Μπορεί η «μάχη» του τίτλου στη Super League να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, όμως εξίσου συναρπαστική μάχη γίνεται και στα Playouts με 3+1 ομάδες να ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν τον υποβιβασμό και άλλες να αναζητούν ένα θετικό κλείσιμο στην σεζόν.

Η «μάχη» των τριών

Σε αυτή τη φάση, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως Βόλος, Κηφισιά και Παναιτωλικός και παλέψουν για να αποφύγουν την 13η θέση και τα μπαράζ παραμονής. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα θα συναντηθούν το Σάββατο (13/4) στα Βόρεια Προάστια σε ένα παιχνίδι «ο θάνατός σου η ζωή μου». Τα «καναρίνια» έχουν θεωρητικά το ντεζαβαντάζ πως έχουν τρία παιχνίδια μακριά από την έδρα τους μέχρι το φινάλε ενώ Κηφισιά και Βόλος έχουν από δύο εντός και δύο εκτός. Σημειώνεται δε πως την τελευταία αγωνιστική παίζουν και οι τρεις εκτός έδρας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Στην πιο δύσκολη θέση ο ΠΑΣ

Όπως είναι λογικό, στη δυσχερέστερη θέση στη «μάχη» της παραμονής είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, στο -5 από τον 13οΠαναιτωλικό και όπως φαίνεται χρειάζονται ένα θαύμα για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Το δε πρόγραμμα δεν μοιάζει να… βοηθάει αφού το Σάββατο (13/4) ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και κατόπιν έχει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Κηφισιά, ενώ κλείνει την σεζόν εντός απέναντι στον Βόλο. Ο Βόλος είναι και η τελευταία ομάδα που έχει νικήσει ο ΠΑΣ, στις 18 Φεβρουαρίου και μάλιστα εκτός έδρας.

O ΟΦΗ που κάνει ξανά τα βασικά

Δεν… σκότωσε το θηρίο ο ΟΦΗ νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα πως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έπαιξε για 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, οι Κρητικοί έδειξαν καθαρό μυαλό, πίεσαν συντονισμένα και κατά διαστήματα έπαιξαν συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Πράγματα που είχαν κάνει και στα προηγούμενα παιχνίδια όμως «τιμωρήθηκαν». Ο Τραϊανός Δέλλας είχε τονίσει πως στόχος είναι να επανέλθει ο ΟΦΗ στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις: «Δεν βάζουμε άλλες πληροφορίες στους παίκτες για να μην τους μπερδέψουμε». Έτσι λοιπόν ο ΟΦΗ αρκέστηκε στο απλό ποδόσφαιρο και δεν μοιάζει να κινδυνεύει.

Ο Αστέρας ψάχνει το restart

Μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος φιλοδοξεί να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Κηφισιά. Οι «Αρκάδες» σαφώς και δεν βρίσκονται… μπλεγμένοι στο κυνήγι της σωτηρίας, θέλουν όμως να κλείσουν με θετικό τρόπο την χρονιά και για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να «σπάσουν» μια παράδοση που τους θέλει να αγνοούν τη νίκη στους «Ζωσιμάδες» από το 2016. Ο Αστέρας άλλωστε έχει ένα πρόγραμμα «στα μέτρα του» για ένα καλό finish αφού μετά τον ΠΑΣ έχει δύο εντός έδρας αγώνες, με Παναιτωλικό και ΟΦΗ.

Η βαθμολογία ως έχει: