ΑΕΚ: Το «αγκάθι» της διαχείρισης και η διαφορά με πέρσι

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ξανά να κρατήσει το προβάδισμα έως το τέλος και πλέον καλείται να κάνει σωστή διαχείριση. 

ΑΕΚ: Το «αγκάθι» της διαχείρισης και η διαφορά με πέρσι

Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε με 2-0 στο τέλος ισοφαρίστηκε από τον ΠΑΟΚ και έτσι έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τους «ασπρόμαυρους» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» για ένα ακόμη παιχνίδι του πρωταθλήματος εμφάνισαν σημάδια κόπωσης, την ίδια στιγμή που φουντώνει η «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειξε ξανά την αδυναμία της να διατηρήσει το προβάδισμα έως το τέλος του αγώνα. Έως τώρα η ΑΕΚ έχει χάσει οκτώ πολύτιμους βαθμούς στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής με την Κηφισιά οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Βαφέα στο 85ο λεπτό, ενώ πέντε αγωνιστικές αργότερα έγιναν θεατές στο ίδιο σκηνικό.

Συγκεκριμένα στην έδρα του Πανσερραϊκού αν και είχαν το προβάδισμα με 2-1, εν τέλει ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις από τον Θυμιάνη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής η ΑΕΚ είχε υποδεχτεί στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟΚ. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1, με τον Κεντζιόρα να πετυχαίνει το γκολ των «ασπρόμαυρων» στο 89ο λεπτό.

Την Κυριακή (7/4) οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν ξανά στην «OPAP Arena» και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Οζντόεφ σκόραρε στο 89ο λεπτό και ο ΠΑΟΚ πήρε το πολύτιμο 2-2.

Έτσι η ΑΕΚ «πέταξε» οκτώ βαθμούς, τους οποίους εάν είχε διατηρήσει, τότε θα βρισκόταν στην πρώτη θέση της κατάταξης και θα είχε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.

Τα γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα του Αλμέιδα στα τελευταία λεπτά μαρτυρούν την έλλειψη ενέργειας και της σωστής διαχείρισης. Την περασμένη χρονιά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ανεβάσει στροφές στα play off, εν αντιθέσει με τη φετινή που δείχνουν σημάδια κόπωσης.

Αυτό οφείλεται και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που είχαν οι «κιτρινόμαυροι» τη φετινή χρονιά. Σε σχέση με την περασμένη σεζόν η ΑΕΚ έδωσε απαιτητικά παιχνίδια με αποκορύφωμα εκείνα στους ομίλους του Europa League, εκεί όπου διεκδίκησε την πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο βαθμός απαιτητικότητας ήταν υψηλός για τους «κιτρινόμαυρους» με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια ξεκούρασης. Πλέον ο Αλμέιδα καλείται να κάνει σωστή διαχείριση του ρόστερ, προκειμένου να εμφανιστεί δυνατή η ΑΕΚ στην τελευταία στροφή των play off.

Τις επόμενες δύο αγωνιστικές οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν τον Άρη και έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν έξι πολύτιμους πόντους που θα τους κάνει πιο εύκολο το έργο της διεκδίκησης του τίτλου.