«Πηγή ενέργειας» ο Ιωαννίδης

Ο διεθνής σέντερ φορ δεν βοηθά τον Παναθηναϊκό μόνο με τα γκολ που σημειώνει, αλλά κυρίως με τη συνολική του παρουσία και τα πράγματα που κάνει και δεν φαίνονται στη στατιστική

«Πηγή ενέργειας» ο Ιωαννίδης

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο «πυρηνικός αντιδραστήρας» του Παναθηναϊκού. Ένας παίκτης που με την ενέργεια, την κινητικότητα, την συνεχή πίεση που ασκεί στις αντίπαλες άμυνες, αλλά και όταν η ομάδα του βρίσκεται αυτή σε θέση άμυνας δίνει πάρα πολλές λύσεις.

Δεν είναι μόνο τα γκολ, οι ωραίες ενέργειες που τον καθιστούν ίσως τον πλέον κομβικό παίκτη για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Έτσι όπως παίζει συνήθως το «τριφύλλι» ο Ιωαννίδης είναι πολύ σημαντικός στη διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ των εξτρέμ και του φορ, αλλά και όσον αφορά την πίεση που θα πρέπει να ασκήσει όλη η ομάδα.

Αυτή ξεκινά από τα αντίπαλα στόπερ με τον Ιωαννίδη να τρέχει συνεχώς, να δυσκολεύει τη δημιουργία του αντιπάλου και να προκαλεί συνεχώς προβλήματα στους αμυντικούς.

Αυτό δίνει την ευχέρεια στους υπόλοιπους να έρχονται και να κόβουν πιο εύκολα και με τη μπάλα συνήθως διεκδικήσιμη, ώστε να δημιουργήσουν καταστάσεις αντεπίθεσης μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Η ενέργεια που καταθέτει ο διεθνής φορ συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, που πρέπει να ακολουθήσουν τις κινήσεις του και να τον πλαισιώσουν.

Ακόμα και όταν έχουν οπισθοχωρήσει οι «πράσινοι» πολλές φορές ο Ιωαννίδης τρέχει να πιέσει από μπροστά, στα μετόπισθεν για να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να επιτεθεί όπως τον βολεύει.

Για να γίνει αυτό βέβαια ο 24χρονος φορ έχει δουλέψει πάρα πολύ σε ατομικό επίπεδο, προσπαθώντας να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά του και κυρίως την τεχνική του. Είναι προφανές πως δεν έχει καμία σχέση με το άγουρο παιδί που πήγε από τον Λεβαδειακό στον Παναθηναϊκό πριν από μερικά χρόνια.

Γι’ αυτό και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του σοβαρά, στέλνοντας πολλές φορές ανθρώπους τους για να τον παρακολουθήσουν από κοντά…