Ρεαλιστής και… λίγο τυχερός!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για να κερδίσει τον Άρη μέσα στη Θεσσαλονίκη αδιαφορώντας για το «jogo bonito» και το ποδόσφαιρο του φέρθηκε με επιείκεια στο 90’. Τώρα έχει τη Λαμία, μπροστά του, τον κακό του δαίμονα

Ρεαλιστής και… λίγο τυχερός!

Σε ένα γήπεδο στο οποίο είχε πάντα πρόβλημα, απέναντι σε μια ομάδα που είχε κίνητρο να στείλει το δικό της μήνυμα ενόψει του τελικού Κυπέλλου, αλλά κυρίως με ένα τεράστιο «πρέπει» πάνω από τα κεφάλια όλων, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να επιβιώσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και να πάρει τη νίκη επί του Άρη.

Οτιδήποτε άλλο θα ισοδυναμούσε με πισωγύρισμα, που θα τον έφερνε και πάλι σε δυσχερή θέση στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο.

Κι όμως παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν έπαιξαν καλά, κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη, που θα τους βοηθήσει όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.

Να πιστέψουν δηλαδή πως μπορούν να πετύχουν το στόχο τους και πως όλα μπορούν να γίνουν ακόμα κι αν δεν παίζουν καλά. Αρκεί να έχουν πίστη, πνευματική αντοχή και τσαγανό για να αντέξουν όλα όσα θα συναντήσουν μπροστά τους.

Ακόμα και τον ανεκδιήγητο Βορειομακεδόνα που έφερε η ΚΕΔ για να παίξει ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, ο οποίος άφησε ατιμώρητο το ξύλο και δεν ήξερε ούτε πως δίνεται το πλεονέκτημα μετά από φάουλ.

Ο Φατίχ Τερίμ έχει βάλει σε ένα ακόμα παιχνίδι την υπογραφή του. Όπως τα… έκανε θάλασσα στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, έτσι και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» βλέποντας πως η ομάδα του δεν έχει ενέργεια, ούτε μπορεί να κυριαρχήσει στο κέντρο, το… γέμισε με κόσμο!

Άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2 με Γεντβάι, Αράο, Ακαϊντίν στόπερ και τους Σπόραρ, Ιωαννίδη σέντερ φορ. Αμέσως οι δραστήριοι και τεχνίτες χαφ του Άρη βρήκαν ένα… δάσος από πόδια μπροστά τους και ο Ιωαννίδης «καθάριζε» το πεδίο για τον Σλοβένο, ο οποίος με ένα σούπερ τεχνικό πλασέ έκανε το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός όμως ήθελε να κερδίσει κι όχι να διδάξει ποδόσφαιρο. Έτσι κατά την προσφιλή του συνήθεια γύρισε πίσω, «ταμπουρώθηκε» και άφησε στον Άρη την ευχέρεια κινήσεων.

Στάθηκε τυχερός στο 90’ με τον Γεντβάι να είναι πάνω στη γραμμή, να διώχνει με τα πόδια την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ και να σώζει σχεδόν μια χρονιά!

Τώρα πλέον οι «πράσινοι» έχουν δύο παιχνίδια κόντρα στη Λαμία, το πρώτο στη Λεωφόρο, εκεί όπου πριν από περίπου ένα μήνα η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου είχε κάνει την… τέλεια κηδεία παίρνοντας την ισοπαλία.

Βέβαια ο Τερίμ και οι παίκτες του είναι ικανοί να κερδίζουν τον Ολυμπιακό, τον Άρη και την ΑΕΚ, αλλά να ξαναφέρουν ισοπαλία με τη Λαμία! «Τι πιο σύνηθες» που θα έλεγε κι ο Νίκος Ευαγγελάτος!

Οπότε στο Κορωπί ας μην προτρέχουν διότι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο…