Ολυμπιακός: Απουσία Ποντένσε μετά από 23 σερί παιχνίδια!

Ο Ολυμπιακός χάνει λόγω καρτών για δύο ματς (Λαμία, Φενέρμπαχτσε) τον Ντανιέλ Ποντένσε μετά από 23 διαδοχικές συμμετοχές και οι Μασούρας, Ζέλσον καλούνται να τον αντικαταστήσουν επάξια. 

Ολυμπιακός: Απουσία Ποντένσε μετά από 23 σερί παιχνίδια!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε θα απουσιάσει λόγω καρτών από τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Λαμία (7/4) για την 4η αγωνιστική των play off της Super League και από την πρώτη μεγάλη μάχη με την Φενέρμπαχτσε για την προημιτελική φάση του Conference League (14/4).

Μια αναμφίβολα πολύ σημαντική απουσία όχι μόνο γιατί πρόκειται για τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του Ολυμπιακού και με καλή έως πολύ καλή απόδοση στα περισσότερα ματς (με 13 γκολ και 8 ασίστ), αλλά γιατί ο Πορτογάλος είναι αμετακίνητος εδώ και πάρα πολύ καιρό από την ενδεκάδα.

Ακόμη και με τον Καρβαλιάλ που δεν τα πήγαινε καλά και ερχόταν πολλές φορές από τον πάγκο, ο Ποντένσε έχει μόνιμη παρουσία στους αγώνες της ομάδας του. Το τελευταίο ματς στο οποίο δεν αγωνίστηκε ήταν στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο (το 2-2 στις 3 Δεκεμβρίου του 2023 στο τελευταίο ματς του Μαρτίνεθ) και έκτοτε παίζει συνεχώς!

Έχει 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, στην Ευρώπη με Μπάτσκα Τόπολα, τα δύο ματς με την Φερεντσβάρος και αυτά με την Μακάμπι, στο Κύπελλο τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στο πρωτάθλημα όλα έως το τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά και τα τρία ων play off. Στα οποία μάλιστα έχει σκοράρει στα δύο.

Δεν είναι απλό να αντικατασταθεί επάξια ένας τέτοιος παίκτης (που πάντως θα μπορούσε πράγματι να είχε αποφύγει τόσες πολλές κάρτες), αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει από τον Γιώργο Μασούρα και τον Ζέλσον Μαρτίνς που θα είναι οι επιλογές για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη θέση του Ποντένσε. Με τον Άρη στο αριστερό άκρο όταν βγήκε ο Ποντένσε έπαιξε ο Ζέλσον, αλλά είναι βέβαιο ότι τόσο αυτός όσο ο Μασούρας θα έχουν πολύ χρόνο και πολλή δουλειά στα δύο ματς που ακολουθούν.