Ολυμπιακός – Άρης 3-0: Αυτή τη φορά αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!

Ο αποψινός Ολυμπιακός δεν ήταν ο άστοχος Ολυμπιακός της Ν. Φιλαδέλφειας και επικράτησε με 3-0 του Άρη στο Καραϊσκάκη, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ.

Ολυμπιακός – Άρης 3-0: Αυτή τη φορά αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!

Ο Ολυμπιακός τα έχανε στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά κόντρα στον Άρη στο Καραϊσκάκη ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ με τον Ελ Κααμπί και να φτάσει σε ένα άνετο 3-0 επί των ακίνδυνων «κιτρίνων». Οι Πειραιώτες σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και στόχος τους είναι να μαζέψουν όσο μπορούν τη διαφορά. Το σημαντικό για τον αποψινό Ολυμπιακό είναι ότι αυτή τη φορά μετέτρεψε σε γκολ τις καθαρές ευκαιρίες που έβγαλε. Κάτι που δεν έκανε με την ΑΕΚ.

ΜΕ 4-4-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΕ 4-3-3 Ο ΑΡΗΣ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να επιλέξει το σύστημα που είχε επιλέξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό παρότι τότε δεν του είχε βγει. Κόντρα στο «τριφύλλι» είχε προτιμήσει τον Φραν Ναβάρο δίπλα στον Ελ Κααμπί. Τώρα προτίμησε τον Γιόβετιτς. Το 4-4-2 των Πειραιωτών στελεχώθηκε από τον Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ρίτσαρντς στην τετράδα της άμυνας, τους Έσε και Τσικίνιο στα χαφ, τους Φορτούνη και Ποντένσε να ανοίγονται δεξιά και αριστερά και τους Γιόβετιτς – Ελ Κααμπί στην επίθεση, με τον Μαυροβούνιο να παίζει με τον Μαροκινό. Ο Άκης Μάντζιος προτίμησε το 4-3-3. Ξεκίνησαν ο Κουέστα στα γκολπόστ και οι Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς και Μοντόγια στην τετράδα της άμυνας. Οι Ζουλ Βερστράτε και Νταρίντα έπαιξαν στα χαφ, με τους Σαβέριο και Σουλεϊμάνοφ να πλαισιώνουν τον Μορόν στην επίθεση.

ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1-0

Αν εξαιρεθεί το ξεκίνημα του Άρη που πήγε να πιάσει στον ύπνο τον Ολυμπιακό με την καλή ευκαιρία του Οντουμπάτζο (2’), στη συνέχεια το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους Πειραιώτες. Κατάφεραν να ανοίξουν νωρίς το σκορ με τον Ελ Κααμπί και δημιουργό τον Φορτούνη (6’), με αποτέλεσμα να φύγει από πάνω τους το όποιο άγχος είχαν. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας τον Γιόβετιτς σε ρόλο επιτελικού χαφ και κρυφού κυνηγού έβγαζαν μία ποδοσφαιρική ορθότητα κατά την ανάπτυξή τους, οι Έσε και Τσικίνιο συνέχισαν στο πρώτο ημίχρονο την καλή εικόνα που είχαν στη Ν. Φιλαδέλφεια και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάει στο ημίχρονο με περισσότερα τέρματα. Δεν ήταν μόνο το χαμένο πέναλτι του Ελ Κααμπί που επιχείρησε με αλά… Πανένκα εκτέλεση να νικήσει τον Κουέστα, ο οποίος έμεινε όρθιος και δεν πιάστηκε «κορόιδο» (41’). Ο Ολυμπιακός πολιορκούσε την άμυνα του Άρη, αλλά αυτό που του έλειπε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια. Αν ήταν πιο προσεκτικός, τότε ο Κουέστα θα είχε μαζέψει τουλάχιστον άλλη μία φορά την μπάλα από την εστία του. Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν με κάποιες αντεπιθέσεις να δημιουργήσουν κινδύνους, όμως, στο τέλος έκαναν μία τρύπα στο νερό με αποτέλεσμα ο Τζολάκης να είναι θεατής…

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ, ΕΦΤΑΣΕ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ 3-0

Δεν άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός μπήκε πάλι με σκοπό να καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο τέρμα. Το κατάφερε με τον Ποντένσε στο 60’ και με τον Στέφαν Γιόβετιτς δημιουργό και σε τρελά κέφια. Ο Μαυροβούνιος έδειξε ότι του ταιριάζει αρκετά η θέση που τον χρησιμοποίησε ο Μεντιλίμπαρ και στην οποία αγωνίζεται και στην Εθνική του ομάδα. Όχι δηλαδή κλασικός φορ, αλλά λίγο πιο πίσω ή κρυφός κυνηγός. Ο Άρης ήταν λογικό στη συνέχεια να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο, αλλά ήταν ακίνδυνος παρά την είσοδο των Ζαμόρα, Γκαρσία και Ανσαριφάρντ. Ναι μεν έχασε μία ευκαιρία με τον Φετφατζίδη στο 84’, όμως, η αλήθεια είναι ότι και στο β’ μέρος ο Τζολάκης δεν ίδρωσε καθόλου. Εν τέλει, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που βρήκε ξανά δίχτυα, χάρη σε ένα ωραίο γύρισμα του Ρίτσαρντς από τα αριστερά και το πλασέ του Καρβάλιο που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και υποχρέωσε τον Κουέστα να μαζέψει για τρίτη φορά την μπάλα από το βάθος της εστίας του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 στο 89’.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 3-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Βατελιέ (Γαλλίας)

Σκόρερ: 6’ Ελ Κααμπί, 60’ Ποντένσε, 89’ Καρβάλιο

Κίτρινες: 57’ Έσε, 72’ Ποντένσε - 39’ Μπράμπετς, 43’ Ζουλ

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-4-2): Τζολάκης – Ροντινέι (85’ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς – Έσε, Τσικίνιο – Φορτούνης (71’ Μασούρας), Γιόβετιτς (82’ Ελ Αραμπί), Ποντένσε (71’ Ζέλσον) – Ελ Κααμπί (82’ Καρβάλιο)

ΑΡΗΣ (4-3-3): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Ρόουζ (46’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλ (46’ Γκαρσία), Βερστράτε, Νταρίντα – Σαβέριο (46’ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (78’ Φετφατζίδης), Μορόν (67’ Ανσαριφάρντ)