Ολυμπιακός: Το εξάποντο θέλει κόπο και ίδια απόδοση

Ο Ολυμπιακός με Άρη και Λαμία δεν έχει εξασφαλίσει τους έξι βαθμούς προτού παίξει. Και χρειάζεται να συνεχίσει να παίζει το ίδιο καλά. Πέρυσι ο Άρης έκοψε επτά βαθμούς, φέτος στην Λαμία οι Πειραιώτες ηττήθηκαν. 

Ολυμπιακός: Το εξάποντο θέλει κόπο και ίδια απόδοση

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο αγώνες πρωταθλήματος, αυτόν με τον Άρη (3/4) στο Φάληρο και με την Λαμία (7/4) στη Φθιώτιδα και προφανώς θα επιδιώξει να πάρει τους έξι βαθμούς ώστε να δει μετά πώς θα έχει διαμορφωθεί η βαθμολογική κατάσταση στη Super League προτού ασχοληθεί με τον πρώτο αγώνα εναντίον της Φενέρμπαχτσε για το Conference League.

Το εξάποντο σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις θεωρείται επιτακτικό, αλλά δεν είναι και εξασφαλισμένο επειδή ο Ολυμπιακός έχει παίξει πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια του, στην πρόκριση επί της Μακάμπι και στην ήττα από την ΑΕΚ αν και ήταν ανώτερος.

Ο Άρης δηλώνει σε κάθε τόνο (διοίκηση και προπονητής) ότι θα πάει για βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει νικήσει φέτος δύο φορές στην κανονική διάρκεια (και από το «Βικελίδης» δεν πέρασαν οι άλλοι μεγάλοι), αλλά δεν (πρέπει να) ξεχνά ότι πέρυσι ο Άρης έκοψε επτά βαθμούς και ουσιαστικά ήταν η ομάδα που τον κράτησε εκτός τίτλου. Δύο ήττες στη Θεσσαλονίκη και το 2-2 στο Φάληρο. Η δε Λαμία νίκησε τον Ολυμπιακό στην φετινή κανονική διάρκεια και δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου αδιάφορη την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Ολυμπιακός προφανώς και θα συνεχίσει να ασχολείται με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και τι θα γίνει στα μεταξύ τους ντέρμπι, αλλά το πρώτο του μέλημα - όπως είπε και ο Μεντιλίμπαρ - είναι να συνεχίσει να παίζει όπως με την Μακάμπι και με την ΑΕΚ. Επιθετικά, για τις νίκες, χωρίς λάθη που κοστίζουν ακριβά. Να παίρνει ο ίδιος τα παιχνίδια από εδώ και πέρα έως το τέλος και βλέπει σε ποια θέση θα είναι. Αλλά κανένα ματς δεν πρέπει να υποτιμηθεί ούτε ο μεγάλος ευρωπαϊκός στόχος με την Φενέρ να είναι από τώρα στο μυαλό κανενός.