Ολυμπιακός: Περισσότερες τελικές από το 1-4 της Τούμπας και το περσινό 1-3 της Ν. Φιλαδέλφειας

Το παράδοξο με τον Ολυμπιακό που έχασε στη Ν. Φιλαδέλφεια σε σχέση με δύο μεγαλειώδεις νίκες του πρόσφατου παρελθόντος συν μία «πεντάρα» επί εποχής Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Περισσότερες τελικές από το 1-4 της Τούμπας και το περσινό 1-3 της Ν. Φιλαδέλφειας

Το ποδόσφαιρο είναι... άτιμο άθλημα. Ο Ολυμπιακός έζησε την Κυριακή (31/3) στη Ν. Φιλαδέλφεια την άσχημη πλευρά. Πριν από τρεις εβδομάδες είχε «διαλύσει» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 6-1. Σωρηδόν ευκαιρίες στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα, σωρηδόν ευκαιρίες και στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά δύο εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

Οι Πειραιώτες έχουν ζήσει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μία περίεργη κατάσταση, καθώς αποδεικνύεται ότι είναι μία ομάδα των άκρων. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση με τον Ολυμπιακό που βλέπουμε στη μετά-Πέδρο Μαρτίνς εποχή ή για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μίτσελ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το... σκωτσέζικο ντους που βιώνουν οι οπαδοί του δεν έχει ξανασυμβεί στη σύγχρονη ιστορία του. Νίκες και ήττες με μεγάλα σκορ σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά πλέον έχει φτάσει και σε άλλο επίπεδο τα ποσοστά ευστοχίας. Από εκεί που μπορεί να τα βάζει όλα και τα ποσοστά ευστοχίας του να αγγίζουν το 90%, μπορεί να τα χάσει και όλα.

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε, θα κάνουμε μία μίνι σύγκριση της ήττας από την ΑΕΚ σε σχέση με δύο μεγάλες νίκες του πρόσφατου παρελθόντος.

Την Κυριακή (31/3) λοιπόν είχε 12 τελικές με τα xGoals να δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει 2,9 τέρματα! Τελικά δεν πέτυχε κανένα.

Στο 1-4 της Τούμπας είχε 11 τελικές και σκόραρε σχεδόν στις μισές φάσεις που έφτιαξε.

Στην περσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια με 1-3, είχε μόλις 6 τελικές!

Θέλετε να πάμε και πιο πίσω την εποχή του Πέδρο Μαρτίνς σε άλλη μία νίκη με εμφατικό τρόπο; Στο 1-5 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον Απρίλιο του 2021 ειχε 7 τελικές!

Εν ολίγοις, οι «ερυθρόλευκοι που ηττήθηκαν την Κυριακή (31/3), είχαν περισσότερες τελικές από τον Ολυμπιακό που κέρδισε... αέρα στην Τούμπα με 4-1, που κέρδισε με 3-1 την ΑΕΚ πέρσι στη Ν. Φιλαδέλφεια και που είχε διαλύσει με 5-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πριν από τρία χρόνια.

Το ξαναλέμε: Άτιμο άθλημα το ποδόσφαιρο...