ΔΕΑΒ: Καλεί τον Παναθηναϊκό σε ακρόαση για το κορέο για Θεσσαλονίκη

Σε ακρόαση για υβριστικό πανό και κορέο κατά της Θεσσαλονίκης στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ κλήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τη ΔΕΑΒ.

ΔΕΑΒ: Καλεί τον Παναθηναϊκό σε ακρόαση για το κορέο για Θεσσαλονίκη

Από τη ΔΕΑΒ κλήθηκε σε ακρόαση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για κορεό και πανό των οπαδών της στην αναμέτρηση για τα play-off της Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα ο λόγος είναι διότι περιείχαν υβριστικό μήνυμα κατά της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικά η κλήση αναφέρει:

«Β) Καλείται σε ακρόαση, τη Δευτέρα 08/04/2024 και ώρα 11:30, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της στη θύρα 13-14 κατά τον αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, πανό με υβριστικό περιεχόμενο για την συμπρωτεύουσα, και επιγραφής - κορεό με χρωματιστά χαρτόνια που εμφάνιζε το σύμβολο/τοπόσημο της πόλης της Θεσσαλονίκης (Λευκό Πύργο) τυλιγμένο στις φλόγες. Εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 9 και 14 του ν. 5085/2024».

Να τονιστεί ότι ο Παναθηναϊκός βάσει νόμου δεν κινδυνεύει με τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, παρά μόνο με πρόστιμο.

Το συγκεκριμένα εδάφιο του νέο αθλητικού νόμου αναφέρει για την ανάρτηση τέτοιας θεματολογίας πανό:

«6Α. Απαγορεύεται η ανάρτηση στην αθλητική εγκατάσταση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό.

Σε περίπτωση παραβίασης του πρώτου εδαφίου, η οποία διαπιστώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή, επιβάλλεται από τη Δ.Ε.Α.Β. πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για κάθε πανό στο αθλητικό σωματείο, ή στο Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), ή στην Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία (Α.Α.Ε.), της οποίας οι φίλαθλοι ανάρτησαν το πανό».