Παναθηναϊκός: Με ρίσκα και… τρέλες δεν έρχεται τίτλος

Ο Φατίχ Τερίμ προσπαθεί να δείξει πως είναι πάνω από το ίδιο το ποδόσφαιρο με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να φέρνει ισοπαλία με την Κηφισιά και να κερδίζει στο Φάληρο

Παναθηναϊκός: Με ρίσκα και… τρέλες δεν έρχεται τίτλος

Στον Παναθηναϊκό κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει την επόμενη ημέρα, εάν ο Φατίχ Τερίμ θα ξυπνήσει με μια… φαεινή ιδέα, εάν θα πάρει ρίσκο, ή αν θα πάει με την… πεπατημένη.

Η απουσία σταθερότητας και μιας γεωμετρικής βελτίωσης είναι κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων μηνών στο «τριφύλλι» με τον Τούρκο τεχνικό στον πάγκο. Αυτά τα ρίσκα άλλοτε βγαίνουν, άλλοτε όχι. Αυτός είναι ο Τερίμ.

Ένας άνθρωπος που είναι πεπεισμένος ότι βρίσκεται πάνω από το ποδόσφαιρο, από παίκτες και ομάδες και θεωρεί πως θα κουνήσει το δαχτυλάκι του για να αλλάξει την κατάσταση. Τόση σιγουριά.

Ατζούν για Αλαφούζο: «Ήταν απελπισμένος, τι μου είπε για τον Τερίμ»

Στο ποδόσφαιρο όμως δεν είναι κανείς σίγουρος για τίποτε και έτσι σίγουρα δεν πάει για πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έπεσε θύμα της ματαιοδοξίας του προπονητή του, ο οποίος έκρινε πως μπορεί να «παγιδεύσει» τον αντίπαλό του με τους δύο σέντερ φορ, αλλά άθελά του έκανε τεράστιο δώρο στον Ραζβάν Λουτσέσκου, που βρήκε χώρους στα άκρα.

Προφανέστατα και δεν είναι κακός προπονητής ο Τερίμ. Κάθε άλλο. Ωστόσο η έφεσή του να γίνεται παράγοντας του παιχνιδιού επειδή πρέπει να παρέμβει, μερικές φορές καθιστούν επικίνδυνες τις αποφάσεις του.

Τερίμ: «Αν έρχονται τέτοιου τύπου διαιτητές, να μην έρχονται καθόλου»

Πλέον με την ήττα από τον ΠΑΟΚ οι «πράσινοι» ακύρωσαν την εκτός έδρας νίκη τους επί του Ολυμπιακού και πλέον ο αγώνας της Τετάρτης (3/4) με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο έχει χαρακτήρα σούπερ τελικού.

Εάν χάσουν βαθμούς οι «πράσινοι» βγαίνουν οριστικά εκτός κούρσας για τον τίτλο. Διότι στον β’ γύρο έχουν ματς σε Τούμπα και Νέα Φιλαδέλφεια και θα πρέπει να κάνουν μόνο νίκες έως το τέλος των play off.

Με την αγωνιστική εικόνα που εμφανίζουν, τα «σκαμπανεβάσματα» από τις ισοπαλίες στη Λεωφόρο, το διπλό στο Φάληρο και την ήττα από τον ΠΑΟΚ ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πως θα τα καταφέρουν.

Είναι ικανοί να κερδίσουν την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και να χάσουν από τη Λαμία, που θα έχει και τον Τσιλούλη…

Το «φάντασμα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξακολουθεί να πλανάται πάνω από το Κορωπί κι όλοι αναρωτιούνται «τι θα γινόταν αν…». Δεν είναι όμως μια ρεαλιστική προσέγγιση αυτή, διότι με τα αν δεν γράφεται ιστορία. Μόνο με αποφάσεις, σωστές, μετρημένες και «ζυγισμένες». Όχι ρίσκα και τρέλες…