Ολυμπιακός: Στόχος για τον Αντρέ Όρτα να βρεθεί στο 100% με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δύσκολα θα ρισκάρει την παρουσία του Αντρέ Όρτα με Άρη και Λαμία, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο το ματς με τη Φενέρμπαχτσε (11/4).

Ολυμπιακός: Στόχος για τον Αντρέ Όρτα να βρεθεί στο 100% με τη Φενέρμπαχτσε

Έλειψε αρκετά από τον Ολυμπιακό ο Αντρέ Όρτα στο ματς της Ν. Φιλαδέλφειας με την ΑΕΚ. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σχεδίαζε όλη την εβδομάδα μία τριάδα στα χαφ με Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, όμως, ο τραυματισμός του Πορτογάλου την τελευταία στιγμή, είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετήσει τον Φορτούνη στα χαφ και τον Μασούρα στα πλάγια.

Το ερώτημα πλέον που γεννάται είναι πότε θα καταφέρει ο Όρτα να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και πόσο καιρό θα τον αφήσει εκτός δράσης το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί. Σε πρώτη φάση δείχνει ότι ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός και δεν αποκλείεται ακόμη και να προπονηθεί την Τρίτη (2/4).

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να βοηθήσει με τον Άρη την Τετάρτη (3/4) στο Καραϊσκάκη. Ίσως να εμπεριέχει και αρκετή δόση ρίσκου η παρουσία του. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το ματς της Κυριακής (7/4) κόντρα στη Λαμία στη Φθιώτιδα.

Ο βασικός στόχος δεν είναι άλλος από το να είναι στο 100% στον πρώτο προημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη στις 11 Απριλίου.

Είναι υπερπολύτιμη η παρουσία του Πορτογάλου άσου στην αναμέτρηση με τους Τούρκους, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα απουσιάσει και ο Ντάνιελ Ποντένσε λόγω καρτών.

Οπότε, ο Μεντιλίμπαρ πολύ θα μπει σε διαδικασία να σκεφτεί αν χρειάζεται να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τα δύο ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν. Ο ξεκάθαρος στόχος είναι η Φενέρμπαχτσε.

Αν βέβαια, την Τρίτη (2/4) εμφανίσει ένα πρόσωπο στην προπόνηση και φωνάξει «παρών» δίχως να παραπονεθεί για την παραμικρή ενόχληση, τότε θα γίνει μία διαφορετική κουβέντα. Δεν έχει ωστόσο κανένα νόημα να ζοριστεί αν υπάρχει έστω και ένα μικρό ρίσκο.