Ολυμπιακός: Θα ήταν αλλιώς στο -5, αλλά πρέπει να συνεχίσει έτσι

Ο Ολυμπιακός για μία φάση στο τέλος έχασε το μίνιμουμ που έπρεπε να έχει από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αυτό το μίνιμουμ που μπορεί να παίξει ρόλο, αλλά όχι να αλλάξει τη φιλοσοφία. 

Ολυμπιακός: Θα ήταν αλλιώς στο -5, αλλά πρέπει να συνεχίσει έτσι

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, άξιζε να νικήσει και το ξέρουν όλοι όσοι είδαν το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, οι Πειραιώτες έχουν πάρει άλλα παιχνίδια με πολύ κατώτερη απόδοση και παρουσία. Ο Μεντιλίμπαρ είχε πει ότι η ομάδα θα πάει για το τρίποντο, το έδειξε με την αποστολή, με την ενδεκάδα, με τις αλλαγές. Το κυνήγησε μέχρι το τέλος.

Οι ευκαιρίες για εκτός έδρας ντέρμπι ήταν πολλές, δεν αξιοποιήθηκε καμία, η άμυνα δεν είχε κινδυνεύσει ιδιαίτερα (το δοκάρι του Τσούμπερ δεν καταγράφηκε), το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, αλλά φυσικά εάν έφευγε με την ισοπαλία θα ήταν στο -5 από την κορυφή, στο -1 από την τρίτη θέση και θα πήγαινε με σούπερ ψυχολογία λόγω εμφάνισης (μετά το 1-6 με την Μακάμπι) στη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Τώρα είναι πιο δύσκολα για όλα, στο βαθμολογικό μέρος. Θεωρητικά η διαφορά μπορεί να πέσει στις δύο επόμενες αγωνιστικές, αλλά με δύο πόντους λιγότερους η ΑΕΚ και έναν περισσότερο ο Ολυμπιακός θα ήταν τώρα αλλιώς σε όλο το βαθμολογικό γκρουπ. Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα, αλλά και τίποτα δεν είναι απλό. Ούτε η τρίτη θέση φυσικά.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει την απόδοσή του στην OPAP Arena. Να τη διατηρήσει σε επιθετικότητα και καλό ποδόσφαιρο σε κάθε ματς στη συνέχεια. Να συνεχίσει αυτή την επιθετική φιλοσοφία του προπονητή του. Και να κυνηγά τη νίκη μέχρι το τέλος, σε καθένα από τα οκτώ ματς που εκκρεμούν. Δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικά.

Εάν θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με την ΑΕΚ και αφού δεν μπορούσε να νικήσει τουλάχιστον να μην έχανε, είναι μία άλλη υπόθεση. Η οποία πλέον δεν έχει και νόημα. Μόνο που επίσης ισχύει και το ότι ακόμη κι αν δεν μπορέσει να επιστρέψει για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, οφείλει στον εαυτό του να περάσει κάποιον από τους προπορευόμενους. Κι ο πιο προσιτός αυτή τη στιγμή είναι ο Παναθηναϊκός, τον οποίο όμως έχει εκτός έδρας και χωρίς οι πράσινοι να παίζουν Ευρώπη. Όσο κι αν αυτό το τελευταίο, στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ δεν φάνηκε να παίζει ρόλο.