Ολυμπιακός: Στη Σερβία τα έβαζε, στη Ν. Φιλαδέλφεια τα έχανε!

Περίεργο βράδυ για τον Ολυμπιακό στη Ν. Φιλαδέλφεια σε ένα ματς που οι Πειραιώτες άξιζαν κάτι περισσότερο ακόμη και από την ισοπαλία, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια.

Ολυμπιακός: Στη Σερβία τα έβαζε, στη Ν. Φιλαδέλφεια τα έχανε!

Δεν τον ήθελε η μπάλα τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ. Έβγαλε φάσεις, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει με ορθό τρόπο ανάπτυξης, άγγιξε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ είτε με οργανωμένη επίθεση, είτε στο τρανζίσιον, αλλά στο τέλος είδε τον Αθανασιάδη να του παίρνει μονίμως την μπουκιά από το στόμα και τον Ελίασον να μην γίνεται... Ελ Κααμπί και να σκοράρει στο τετ α τετ.

Ό,τι έχασε ο Μαροκινός φορ των Πειραιωτών στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το έβαλε ο Ελίασον στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το αποδεχτούμε. Ο Ελίασον έκανε το τέλειο πλασέ, ο Ελ Κααμπί σημάδεψε τον Αθανασιάδη στο τετ α τετ.

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε για το «νόμο του ποδοσφαίρου». Όταν δεν σκοράρεις, μπορεί στο τέλος να το φας! Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα της Ν. Φιλαδέλφειας. Όπως γράφτηκε ιστορία στη Σερβία όπου ο Ολυμπιακός τα έβαζε, με τον ακριβώς ανάποδο τρόπο γράφτηκε η ιστορία στο γήπεδο της ΑΕΚ με τα γκολ που έχανε.

Βλέποντας συνολικά την εικόνα, οι Πειραιώτες άξιζαν όχι μόνο την ισοπαλία αλλά και κάτι παραπάνω.

Είτε στο πρώτο ημίχρονο, είτε στο δεύτερο, οι «ερυθρόλευκοι πλησίασαν το γκολ. Ακόμα κι όταν δεν χρειάστηκε κάποια επέμβαση του Αθανασιάδη, επιστρατεύτηκε η... αστοχία του Στέφαν Γιόβετιτς σε δύο περιπτώσεις. Ο Μαυροβούνιος μπήκε στο ματς για να το αλλάξει όπως έκανε και στη Μπάτσκα Τόπολα κόντρα στη Μακάμπι. Με τους Ισραηλινούς πέτυχε το γκολ πρόκρισης και έγινε ο πρώτος μάγκας. Με την ΑΕΚ δεν το πέτυχε, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία του. Είναι όπως το είπε ο Μεντιλίμπαρ: Αυτό είναι το ποδόσφαιρο...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το αριστερό τα πλέι οφ. Έχει δύο κολλητές ήττες και έμεινε 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή και 6 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που πήρε τεράστιο διπλό με πειστική εμφάνιση στη Λεωφόρο. Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν για τον τίτλο. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτές οι ελπίδες είναι ρεαλιστικές. Ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας η ΑΕΚ θα είναι από πάνω. Άρα η διαφορά δεν είναι στο -8... Θα πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός 9 βαθμούς τους οποίους θα πρέπει να χάσει ο «Δικέφαλος. Και σε όλα αυτά προσθέστε ότι θα πρέπει να προσπεράσει και τον Παναθηναϊκό, και τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Μην το ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι 4ος μετά τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

Με την εικόνα πάντως που έδειξε στη Ν. Φιλαδέλφεια, δεν του αξίζει να είναι 4ος.

Τώρα έχει μπροστά του τον Άρη στο Καραϊσκάκη και τη Λαμία στη Φθιώτιδα για να τους κερδίσει και να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Ρεαλιστικά ο μοναδικός στόχος που του έχει απομείνει είναι το Κόνφερενς..