Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-3: Τον… κέρασε δηλητήριο!

Ο ΠΑΟΚ χτύπησε τον Παναθηναϊκό στις αντεπιθέσεις και πήρε πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 3-2 μέσα στη Λεωφόρο μπαίνοντας με… χίλια στο κόλπο για τον τίτλο. Τεράστια αμυντικά κενά για τους «πράσινους» που δέχθηκαν τρία γκολ με αντεπιθέσεις

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-3: Τον… κέρασε δηλητήριο!

Τεράστια εκτός έδρας νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ μέσα στη Λεωφόρο με σκορ 3-2 επί του Παναθηναϊκού και μπήκε ξανά πολύ γερά στο κόλπο για την κατάκτηση του τίτλου.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα λάθη του Φατίχ Τερίμ, που ξεκίνησε το ματς με πειράματα, δεν είχε την σωστή προσέγγιση στο αγωνιστικό στυλ του αγώνα και όταν έκανε τια απαραίτητες αλλαγές ήταν αργά.

Πλέον έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στην «μάχη» του πρωταθλήματος, ακυρώθηκε το διπλό στο Φάληρο και τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους «πράσινους».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον «Δικέφαλο» να προηγείται από το 2’ κιόλας με τον Ντεσπόντοφ, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας.

Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το παιχνίδι μετά το γκολ που σημείωσε, είχε χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες και έπαιζε τις αντεπιθέσεις ένα αγωνιστικό στυλ που ξέρει πάρα πολύ καλά.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεν την εδαφική υπεροχή, αλλά έπαιζε άναρχα, ουσιαστικά χωρίς δεξί εξτρέμ και η παρουσία Σπόραρ-Ιωαννίδη δεν τον βοηθούσε, αφού έλλειπε ένα χαφ από τα άκρα. Αυτό είχε ως συνέπεια οι Θεσσαλονικείς να «χτυπούν» από εκεί και να δημιουργούν τεράστιους κινδύνους.

Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με ένα ξερό σουτ του Μπερνάρ στο 29’, αλλά η… μέθοδος της κόμπρας δικαίωσε τον ΠΑΟΚ, που ξανά με αντεπίθεση έβγαλε τον Τόμας απέναντι στα δίχτυα με την άμυνα του Παναθηναϊκού απούσα και προηγήθηκε με 1-2.

Στην ανάπαυλα μπήκαν οι Πέρεθ, Χουανκάρ, Παλάσιος στις θέσεις των Βαγιαννίδη, Μλαντένοβιτς και Σπόραρ και ο Παναθηναϊκός άλλαξε τη διάταξή του σε 4-3-3 παίζοντας πλέον πιο ορθολογικά.

Όμως ο ΠΑΟΚ είχε… οχυρώσει την άμυνά του και με τον Κοτάρσκι να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα.

Στο 79’ μάλιστα ο Τερίμ πέρασε και τον Γερεμέγεφ στο ματς αλλάζοντας σε 3-5-2 τη διάταξή του, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση.

Οι Θεσσαλονικείς ξανά με αντεπίθεση έκαναν το 1-3 στο 89’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σβαμπ, καθώς ο Παλάσιος πάνω στη γραμμή απέκρουσε με το χέρι το σουτ του Σαμάτα και αποβλήθηκε.

Στο 93’ ο Μπερνάρ μείωσε για τον Παναθηναϊκό, αλλά το… πουλάκι είχε πετάξει και είχε πάει στον Λευκό Πύργο!


Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-3

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Μίκελ Ρέντερ (Δανία)

Σκόρερς: Μπερνάρ (29’, 93’)- Ντεσπόντοφ (2’), Τόμας (37’), Σβαμπ (89’ πεν.)

Κίτρινες: Κώτσιρας (53’) - Ντεσπόντοφ (10’), Κεντζιόρα (31’), Κοτάρσκι (65’), Σαμάτα (73’), Κουλιεράκης (95’), Τάισον (95)

Κόκκινη: Παλάσιος (89’)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι – Βαγιαννίδης (46’ Ρούμπεν), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ) – Κώτσιρας, Τσέριν (77’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Μπερνάρ - Ιωαννίδης, Σπόραρ (λ.τ. 46’ Παλάσιος)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Ότο (77’ Βιεϊρίνια), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες- Σβαμπ, Μεϊτέ, Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας) - Ντεσπόντοφ (61’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα).