Παίζονται πολλά με τον Ατρόμητο για ΑΕΚ και Μαρίνο…

Ο Ουζουνίδης αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της Κυριακάτικης αναμέτρησης τόσο για την ομάδα του όσο και για τον ίδιο.

Παίζονται πολλά με τον Ατρόμητο για ΑΕΚ και Μαρίνο…

Καλό το αποτέλεσμα για την ΑΕΚ στο Μόναχο τηρουμένων των αναλογιών. Έμεινε όρθια για τριάντα λεπτά ενώ έπειτα, στο κακό της διάστημα, τουλάχιστον κατάφερε να μη διασυρθεί. Είναι σημαντικό αυτό. Άλλο να χάσεις από την Μπάγερν 2-0 και άλλο με 5-0 ή με 6-0. Γιατί μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας των δύο αντιπάλων.

Πάει κι αυτό λοιπόν και πλέον επιστροφή στο πρωτάθλημα για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Ατρόμητος περιμένει και εδώ αρχίζουν τα ζόρια. Η ήττα από την Μπάγερν, έτσι όπως ήρθε μάλιστα, δεν ταρακουνάει καν τους «Ενωσίτες». Αλλά αν δεν κερδίσουν τον Ατρόμητο θα έχουμε θέματα.

Ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, το πιθανότερο είναι πως θα νικήσει και έτσι η ΑΕΚ, εφόσον δεν έχει πάρει το τρίποντο στο άδειο ΟΑΚΑ με τους Περιστεριώτες, θα βρίσκεται είτε στο –8 (με ισοπαλία της) είτε στο –9 (με ήττα της). Με άλλα λόγια ξεφεύγει για τα καλά ο «Δικέφαλος» του βορρά και δεν φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο να πιαστεί. Από την ΑΕΚ τουλάχιστον ή, ακόμα σωστότερα ίσως, από αυτή την ΑΕΚ – του μικρού σε βάθους ρόστερ και των εξαντλημένων από κούραση ποδοσφαιριστών της.

Αν αναρωτιέστε κατά πόσο θα έχει θέμα ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπροστά σε μια κατάσταση όπως την περιγράψαμε θα σας απαντήσουμε πως… θα έχει. Είναι ολοφάνερο αυτό. Μετά τον Παναθηναϊκό η κριτική που του γίνεται είναι σκληρή Και δεν τα λένε μόνο οι ρεπόρτερ. Λέγονται και από διοικητικού πολλά.

Ο βασικός φετινός στόχος της ΑΕΚ είναι να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Αν λοιπόν στη 10η αγωνιστική βλέπεις αυτόν τον να απομακρύνεται τόσο πολύ, τότε πώς να μην υπάρχει θέμα;

Θα μου πείτε έβαλε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και της πρόσφερε τόσα εκατομμύρια ευρώ. Σωστό, αλλά δεν μετράει τόσο. Το έχουμε δει ξανά και ξανά με ελληνικές ομάδες αυτό. Άλλωστε όταν τα πράγματα στραβώνουν σε ένα κλαμπ, ο πρώτος που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο προπονητής.

Το ματς με τον Ατρόμητο λοιπόν είναι πολύ κρίσιμο για την «Ένωση» και για τον Μαρίνο. Η ΑΕΚ χρειάζεται νίκες για την βαθμολογία της και για την ψυχολογία της. Το κλίμα δεν είναι καλό. Φάνηκε και από τον εκνευρισμένο Τσόσιτς όταν στο Μόναχο τράβηξε τα μαλλιά του Χουλτ! Άλλο πάλι κι αυτό…

Και είναι κι άλλα που συμβαίνουν στα Σπάτα και τα οποία σιγά-σιγά θα βγαίνουν προς τα έξω αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα…