Το «στοπ» στο σερί του ΠΑΟΚ, ο Απόλλων και ο... Φωστήρας!

Η πρώτη απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ, ο παρθενικός πόντος του Απόλλωνα Σμύρνης και το κοινό στοιχείο του με τον «φονέα των γιγάντων»!

Το «στοπ» στο σερί του ΠΑΟΚ, ο Απόλλων και ο... Φωστήρας!

Τα σερί υπάρχουν για να... σπάνε κι αυτό συνέβη για τουλάχιστον τρεις ομάδες της Super League κατά την 9η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με την αναμέτρηση Αστέρας-Ξάνθη στην Τρίπολη.

*** Ο πρωτοπόρος της κατάταξης ΠΑΟΚ υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς υποχρεώθηκε στο ισόπαλο 1-1 στο Περιστέρι απέναντι στον ψυχωμένο Ατρόμητο, κάτι που σημαίνει ότι το νικηφόρο σερί του σταμάτησε στους 8 συνεχόμενους αγώνες.

*** Το ίδιο ισχύει και για τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά από την... ανάποδη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε τον παρθενικό της πόντο στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, βάζοντας τέλος στο σερί των 8 συνεχόμενων ηττών που μετρούσε από το ξεκίνημα της σεζόν!

Μάλιστα, το συγκεκριμένο αρνητικό σερί των «κυανόλευκων» ισοφάρισε αυτό μιας άλλης ιστορικής ομάδας, η οποία επί του παρόντος... βολοδέρνει στο Τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας. Ο λόγος για τον πάλαι ποτέ κραταιό Φωστήρα!

Για του λόγου το αληθές, την περίοδο 1962-1963 ο «φονέας των γιγάντων» συμπλήρωσε κι αυτός 8 συνεχόμενες ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος, σερί το οποίο σταμάτησε επίσης στην 9η αγωνιστική -όπως και του Απόλλωνα-, όταν οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πάρει ισοπαλία με 1-1 κόντρα στο Αιγάλεω.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι εκείνη τη χρονιά ο Φωστήρας είχε τερματίσει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της τότε Α' Εθνικής, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη Β' κατηγορία μαζί με την Προοδευτική...

*** Περνάμε στην περίπτωση του ΟΦΗ, ο οποίος τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχει παρουσιάσει αγωνιστική... μετάλλαξη. Κι αυτό διότι από τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 14 γκολ παθητικό που μετρούσε μέχρι και την 6η αγωνιστική, εδώ και τρεις Κυριακές κρατάει το μηδέν στην εστία!

Πράγματι, η κρητική ομάδα επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού, ακολούθως πήρε 0-0 στην έδρα της Λάρισας, ενώ εσχάτως έμεινε στο ισόπαλο 0-0 κόντρα στον Απόλλωνα.

Η μοναδική άλλη ομάδα της Super League που έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα τελευταία τρία παιχνίδια είναι η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε Απόλλωνα και Άρη και έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό.

*** Και ένα τελευταίο στατιστικό για φινάλε. Πριν από τη διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής, οι ομάδες της Super League που δεν είχαν ισοπαλία στο ενεργητικό τους ήταν πέντε και συγκεκριμένα οι ΠΑΟΚ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και Απόλλων.

Όμως οι ΠΑΟΚ (1-1 με Ατρόμητο), ΠΑΣ (0-0 με Λαμία), Λεβαδειακός (1-1 με ΑΕΛ) και Απόλλων (0-0 με ΟΦΗ) έφεραν «Χ», αφήνοντας έτσι τον Άρη να είναι η μοναδική ομάδα πλέον στο πρωτάθλημα που δεν έχει ούτε μία ισοπαλία, με 4 νίκες και 5 ήττες σε 9 παιχνίδια.