Αλαφούζος στην ΕΕΑ: «Διαχρονικές οι παθογένειες, ας ερευνήσουν οι αρχές»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος έδωσε εξηγήσεις στην ΕΕΑ για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία

Αλαφούζος στην ΕΕΑ: «Διαχρονικές οι παθογένειες, ας ερευνήσουν οι αρχές»

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατέθεσε ο Γιάννης Αλαφούζος σήμερα (12/3).

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλήθηκε μετά τις δηλώσεις που έκανε στις 17 Φεβρουαρίου μετά τον εντός έδρας αγώνα και την ισοπαλία 2-2 με τη Λαμία.

Αναλυτικά είχε πει στην κάμερα της COSMOTE TV:

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ και για τη διαιτησία. Το πρωτάθλημα για να είναι αξιόπιστο, να έχει επιτυχία και κόσμο πρέπει οι ομάδες να αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες. Έχουμε ομάδες που έχουν θυγατρικές ομάδες, διαιτησίες περίεργες, οι διαιτητές φοβούνται. Υπάρχουν διαιτητές που φοβούνται.

Όλοι οι βασικοί μας αντίπαλοι φωνάζουν γιατί παίρνουμε πέναλτι. Σήμερα εκτός από τα αμφισβητούμενα πέναλτι δόθηκαν αστείες καθυστερήσεις. Το λέω και για την ΚΕΔ και για όλους είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει.

Έχουμε τα βλακώδη μέτρα της κυβέρνησης κερασάκι στην τούρτα, ένα άχρηστο υπουργείο που δεν ξέρει τι κάνει το αριστερό χέρι το δεξί. Δεν πάει καλά η κατάσταση δυστυχώς».

Ο Αλαφούζος απάντησε σε ερωτήσεις μελών της ΕΕΑ για την υπόθεση Τσιλούλη, ενώ ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε έρευνα για θυγατρικές ομάδες ή σκοπιμότητες διαιτητών ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές.

Είπε επίσης ότι όταν ένας διαιτητής κρατάει τις μισές καθυστερήσεις, αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα στοιχείο σκοπιμότητας.

Μίλησε για τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και αναφέρθηκε στις ετερόκλητες συμμαχίες ομάδων που φτάνουν σε βαθμό εξάρτησης.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα ΠΑΕ που ο προπονητής της δίσταζε να πανηγυρίσει το γκολ σε βάρος συμμαχικής ομάδας. Μάλιστα αυτή η ΠΑΕ φέτος προσεταιρίστηκε άλλη ομάδα.