ΑΕΚ: Όσο άλλοι ψάχνουν σκόρερς εκείνη ασχολείται με το αν μπορούν αν συνυπάρξουν Λιβάι-Πόνσε!

Κανείς άλλος από τους διεκδικητές του τίτλου δεν έχει όπως η ΑΕΚ (Λιβάι Γκαρσία - Έκι Πόνσε) δύο διψήφιους σκόρερς στην λίστα των αρχικανονιέρηδων του πρωταθλήματος

ΑΕΚ: Όσο άλλοι ψάχνουν σκόρερς εκείνη ασχολείται με το αν μπορούν αν συνυπάρξουν Λιβάι-Πόνσε!

Μια εβδομάδα. Τόσο έμεινε μακριά από την κορυφή της Super League η ΑΕΚ.

Κάτι το (θεωρητικά και πρακτικά) ευκολότερο ξεκίνημα της σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, με την επίσκεψη στην Λαμία (κόντρα στην ομάδα έκπληξη της σεζόν), κάτι το ότι ο «άδειος» (από δυνάμεις κι ηθικό) μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ και το ταξίδι) ΠΑΟΚ έπεσε στο …δόκανο του Άρη και του Μάντζιου επανέφεραν την ομάδα του Αλμέιδα στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας.

Ο Aργεντινός τεχνικός, παραμονή του παρθενικού αγώνα, play off, στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, είχε πει ότι ήθελε οι «κιτρινόμαυροι» να ξεκινήσουν το μίνι πρωτάθλημα επικεφαλής για να εξαρτώνται μόνο από τα αποτελέσματα τους και αυτό συνέβη μετά το πέρας του πρώτου αγώνα της διαδικασίας.

Η εξέλιξη αύξησε τον φαβοριτισμό της περσινής πρωταθλήτριας.

Όχι μόνο γιατί το ξανάκανε πέρσι (όταν είχε μπει 2η στα play off, στο -2 από τον Παναθηναϊκό αλλά έκοψε πρώτη το νήμα εκμεταλλευόμενη και το ρυθμιστικό ρόλο του Ολυμπιακού που νίκησε τους «πράσιηνους» στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» μια αγωνιστική πριν το τέλος) ή γιατί το -1 από τον ΠΑΟΚ το έκανε άμεσα +2...

Είναι κι η αίσθηση ότι έχει περισσότερο «εύκολο» γκολ από τους αντιπάλους (και πλέον, εκ νέου, διώκτες).

Κι από περισσότερους παίκτες.

Παρότι δεν έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (3η με 64 γκολ πίσω από τον ΠΑΟΚ τον 66 και τον Παναθηναϊκό των 65 τερμάτων), ούτε καν τη καλύτερη διαφορά τερμάτων (επίσης 3η με +39 πίσω από «δικέφαλο του βορρά» και «πρασίνους», με +44 και +43, αντίστοιχα) είναι εκείνη που ορίζει τα παιχνίδια με τον ρυθμό που δίνει στα ματς και συν τοις άλλοις η μόνη που έχει δύο διψήψιους σκόρερς στους κορυφαίους της κατηγορίας!

Το Λιβάι Γκαρσία - που παρότι έχει παίξει τα μισά φετινά ματς της ομάδας (20 στα 39)- έχει 14 σ’ όλες τις διοργανώσεις (13 στο πρωτάθλημα) και τον Έκι Πόνσε που μέσα στο 2024 …εξερράγη φτάνοντας τα 13 συνολικά στην σεζόν (12 στο πρωτάθλημα) όντας κάποια στιγμή 4ος στο σκοράρισμα παγκοσμίως και κορυφαίος Αργεντινός!

Έτσι την ώρα που ο ΠΑΟΚ (χωρίς διψήφιο σκόρερ) έμενε για δεύτερο σερί ματς χωρίς γκολ (αφού η έλλειψη σέντερ φορ «φωνάζε» και στο Ζάγκρεμπ και με τον Άρη), ενώ στον Παναθηναϊκό η πέραν πάσης προσδοκίας σεζόν του Φώτη Ιωαννίδη κρύβει κάτω από το χαλί τη διαφορά κλάσης και φόρμας του από τους υπόλοιπους επιθετικούς του και στον Ολυμπιακό ο Ελ Kααμπί μόνο ως αποκλειστικός «φουνταριστός» μπορεί να φανεί (όπως αποδείχθηκε με την καταστροφική έμπνευση του Μεντιλίμπαρ για 4-4-2, με τον Ναβάρο παρτενέρ, στο ντέρμπι «αιωνίων») στην ΑΕΚ συζητιέται αν χωράνε οι Λιβάι – Πόνσε μαζί!

Στη θεωρία η απάντηση είναι «ναι». Το έχει πει άλλωστε κι ο Αλμέιδα και την Κυριακή συνυπήρξαν για μερικά λεπτά (τέσσερα για την ακρίβεια)

Άλλωστε ο Λιβάι εξτρέμ έπαιζε μέχρι να έρθει ο Αργεντινός τεχνικός στην ΑΕΚ και δει ότι ταιριάζει στο παιχνίδι του η μετακίνηση στο κέντρο της επίθεσης.

Ωστόσο ο τεχνικός της «Ένωσης» -εκτός εξαιρετικών περιστάσεων- θέλει να έχει μια εναλλακτικές λύσεις που να διατηρούν το υψηλό τέμπο επίπεδο απειλής και η τρέχουσα διαχείριση των δύο παικτών του το εξασφαλίζει αυτό.

Όπως και ο συναγωνισμός τους.

Άλλωστε ξέρετε τι λένε για μια πετυχημένη «συνταγή». (Συνήθως) Δεν αλλάζει.