Οι διαφορές Μεντιλίμπαρ-Τερίμ και η μικρή απόσταση ανάμεσα σε αποθέωση και αμφισβήτηση

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχει δημιουργήσει διαφορετική κατάσταση για Μεντιλίμπαρ και Τερίμ

Οι διαφορές Μεντιλίμπαρ-Τερίμ και η μικρή απόσταση ανάμεσα σε αποθέωση και αμφισβήτηση

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη είχε κρατήσει χαμηλούς τόνους. Είχε δηλώσει πως θα έρθουν και δύσκολες ημέρες με ήττες και σκληρά αποτελέσματα. Δεν είναι μάντης ο Βάσκος, αλλά ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Ξέρει ότι οι ακραίες αντιδράσεις δεν βοηθούν ούτε μετά από νίκες, ούτε μετά από ήττες.

Τώρα για τον Βάσκο έχει έρθει η περίοδος με τα άσχημα αποτελέσματα που καλείται να τα διαχειριστεί και ο ίδιος και ο οργανισμός. Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχουν γίνει διάφορες συγκρίσεις με τον Φατίχ Τερίμ. Οι διαφορές που έχουν οι δύο προπονητές, όμως, είναι πολύ σημαντικές.

Πρώτα απ' όλα ο Τερίμ ανέλαβε τον Παναθηναϊκό στις 26 Δεκεμβρίου και το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν το 18ο στον πάγκο του. Ο Μεντιλίμπαρ ανέλαβε στις 11 Φεβρουαρίου τον Ολυμπιακό και το ντέρμπι της Κυριακής ήταν το 8ο ματς στον πάγκο. Ο Τερίμ είχε παίξει ακόμα τρεις φορές με τον Ολυμπιακό και αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι του με τον «αιώνιο». Ήδη γνώριζε πολύ καλά τη σημασία αυτού του ματς και τις ιδιαιτερότητες που έχει για όλους, ακόμα και για τους ποδοσφαιριστές.

Ο Τερίμ είχε τη δυνατότητα να κάνει τις εισηγήσεις του για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, ενώ ο Μεντιλίμπαρ ήρθε στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο του παραθύρου. Μία πολύ σημαντική διαφορά είναι ότι ο Τούρκος ανέλαβε μία ομάδα που ήταν δουλεμένη και μαζεμένη, ενώ ο Βάσκος βρήκε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, με ψυχολογία στα τάρταρα.

Όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία για την εικόνα του Ολυμπιακού το βράδυ της Κυριακής, διότι και ο Μεντιλίμπαρ θα έπρεπε να δει τα λάθη της ομάδας του. Ο Τερίμ παραδέχτηκε ότι είδε τα προβλήματα των Πειραιωτών στο ματς με τη Μακάμπι. Είναι όμως γεγονότα που μπορούν να καθορίσουν αποτελέσματα. Και ο Τερίμ μέχρι πριν λίγες ημέρες είχε ακούσει πολλά ακόμα και για το γεγονός πως την εβδομάδα του ντέρμπι είχε δώσει διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του.

Τώρα ο Τερίμ απολαμβάνει την αποθέωση και ο Μεντιλίμπαρ παίρνει την πρώτη γεύση της ελληνικής κριτικής. Ο Βάσκος έχει κάνει λάθη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι άνθρωπος που υπερασπίζεται το πλάνο του και δεν είναι διατεθειμένος να το αλλάξει. Η ομοιότητα τους είναι πως πρόκειται για προπονητές παλιάς κοπής και δύσκολα αλλάζουν τις συνήθειες τους.