Τερίμ: «Θέλουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε»

Τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Φατίχ Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τερίμ: «Θέλουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα των playoffs της Super League, τόνισε:

Ο Παναθηναϊκός επί των ημερών σας έχει βρεθεί πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο και σε όλες αντέδρασε. Αυτό το πνεύμα νικητή που έχετε φέρει το θεωρείτε το μεγαλύτερο όπλο για το πρωτάθλημα;

«Μετά το πρωτάθλημα έχει πλέι οφ που είναι δέκα αγώνες και σημαίνει 30 πόντους. Τώρα έμειναν 27. Θέλουμε και αυτούς τους πόντους και το Κύπελλο. Άσχετα αν μπορούμε να τους πάρουμε, αλλά αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε. Πρέπει πάντα να έχουμε αυτή τη σκέψη. Χάσαμε πολύ εύκολους πόντους. Χάσαμε πέναλτι, παίζαμε 80% με την μπάλα, μείναμε με δέκα παίκτες και χάσαμε κρίσιμους πόντους. Σήμερα ήταν πολύ σημαντικοί οι τρεις πόντοι με μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Πρέπει να κερδίσουμε και όλους τους αγώνες στην έδρα μας. Αντί να μείνουμε σε δύσκολη κατάσταση αντιδράμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε σε κανονικές συνθήκες. Μάλλον αρέσει στους παίκτες μας αυτή η κατάσταση.»

Τι άλλαξε μετά το 1-0 του Ολυμπιακού;

«Στο 24’ δεχτήκαμε το γκολ και μέχρι εκείνο το σημείο δεν δεχτήκαμε πολλές φάσεις. Χωρίς να δώσουμε ευκαιρία δεχτήκαμε ένα γκολ. ήδη παίζαμε καλά. Όταν παίζεις εκτός έδρας στα πρώτα 20 λεπτά δέχεσαι μία πίεση, αλλά δεν το ζήσαμε και πολύ. Είχαμε το κοντρόλ της μπάλας. Ήταν ένα γκολ που δεν το περιμέναμε και το παιχνίδι δεν πήγαινε προς τα εκεί. Συνεχίσαμε λες και δεν δεχτήκαμε το γκολ και κάναμε το παιχνίδι μας. Είναι πολύ σημαντικό να αντιδράει η ομάδα να μην θέλει να χάνει. Μετά το 1-1 ήμασταν εμείς πιο πολύ μέσα στο παιχνίδι. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεχτήκαμε κάποιες επικίνδυνες ευκαιρίες. Η δική μας έδρα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς, αλλά πρέπει να κάνουμε παντού το παιχνίδι μας και σήμερα κάναμε αυτό. Το δεύτερο ημίχρονο έγιναν τακτικές αλλαγές και αντιδράσαμε και εμείς τακτικά.»

Νιώσατε αμφισβήτηση μετά τα τελευταία αποτελέσματα;

«Είχαμε κάποια αποτελέσματα που δεν θέλαμε, αλλά δεν ήταν κακές οι εμφανίσεις μας. Παίζαμε καλά και χάσαμε κάποιους πόντους. Μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ είχαμε πει ότι πρέπει να βάζουμε κάτι παραπάνω στο παιχνίδι και να συνεχίσουμε να παίζουμε. Πάντα θα προσπαθούμε να βάζουμε κάτι παραπάνω στο παιχνίδι μας. Ήταν πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και σημαντικοί οι τρεις πόντοι. Έχουμε ακόμα εννιά αγώνες και θα δούμε τι θα γίνει.»

Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί ήταν πιο ουσιαστικός στις λεπτομέρειες; Και ήταν αυτό που τον έκανε πιο ουσιαστικό;

«Συμφωνώ μαζί σας. Είναι πολύ σημαντικές οι λεπτομέρειες. Όταν έρχονται πολλές λεπτομέρειες μαζί μπορούν να δημιουργήσουν και μεγάλο πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερα το παιχνίδι μας. Επιμένουμε να είμαστε καλύτεροι και να βάζουμε κάτι παραπάνω. Μετά από κάθε αγώνα βλέπουμε τα ματς και παρατηρούμε ότι κάποια πράγματα αλλάζουν σιγά-σιγά. Λέω συγχαρητήρια στους παίκτες μου.»

Είχατε στοχεύσει στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού;

«Και εμείς είδαμε τον αγώνα με τη Μακάμπι και πριν από αυτόν. Έχουμε δει τι γίνεται από εκείνη την πλευρά και το έχουμε αναλύσει. Ήταν και αυτό μία από τις μικρές λεπτομέρειες.».

Σας βοήθησε το ματς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι να δείτε τις αδυναμίες του;

«Ξέρουμε πολύ καλά τον Ολυμπιακό, έχουμε πολλές φορές φέτος. Ήρθε καινούριος προπονητής και καινούριοι παίκτες. Ξέραμε τον Ολυμπιακό από τους προηγούμενους αγώνες. Είδαμε και το ματς της Μακάμπι και το δουλέψαμε αυτό που είδαμε. Σέβομαι τον κάθε αντίπαλο. Αν υπάρχει ένα πρόβλημα στον αντίπαλο το δείχνω στους παίκτες μου. Το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που θα παίξουμε εμείς. Είδαμε και τον αντίπαλο, αλλά και οι παίκτες μας έκαναν το δικό τους παιχνίδι.»

Πως δουλέψατε το ματς όταν έγινε το 1-0;

«Αν θέλει μία ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να βγαίνει από τις δύσκολες καταστάσεις γιατί η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως θέλουμε. Μπορούν να γίνουν πολλά στραβά πράγματα και η ομάδα που μπορεί να αντιδράσει μπορεί να φέρει το αποτέλεσμα. Εμείς πάντα λέμε πως πρέπει να παίξουμε και οι παίκτες το έχουν δείξει.»