Παναθηναϊκός: Ο Φώτης και οι… άλλοι. Η κριτική των παικτών

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά σχεδόν κανείς από τους συμπαίκτες του δεν υστέρησε

Παναθηναϊκός: Ο Φώτης και οι… άλλοι. Η κριτική των παικτών

Ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στο Φάληρο με 1-3, αν και έχανε με το γκολ του Ποντένσε.

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, όχι μόνο για τα δύο γκολ που σημείωσε, ενώ πολύ καλοί ήταν Ακαϊντίν, Μπερνάρ, Παλάσιος χωρίς νε υστερήσουν βέβαια οι υπόλοιποι.

Η κριτική των παικτών του Φατίχ Τερίμ στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ: Μπήκε χωρίς ζέσταμα μετά τον τραυματισμό του Ντραγκόφσκι στο 4’ και όπου χρειάστηκε ανταποκρίθηκε πολύ καλά με καίριες αποκρούσεις. Δεν ευθύνεται για το πανέμορφο γκολ του Ποντένσε

ΜΛΑΝΤΕΝΟΒΙΤΣ: Έκανε πολλές κούρσες από αριστερά, κατάφερε να κρατήσει τους εξτρέμ του Ολυμπιακού μακριά, ενώ στο τέλος έχασε το μυαλό του και «αναλώθηκε» σε φασαρίες.

ΑΚΑΪΝΤΙΝ: Πάρα πολύ καλός για πρώτη φορά. Σταθερός με καίριες επεμβάσεις, ανάγκασε τον Ελ Κααμπί να βγει πολλές φορές έξω από την περιοχή για να πάρει τη μπάλα.

ΑΡΑΟ: Ο κλασικός Αράο. Τεχνίτης, έξυπνος, είχε καλή επικοινωνία με τον Ακαϊντίν, αλλά και τον Λοντίγκιν. Ήταν σταθερός και αξιόπιστος.

ΚΩΤΣΙΡΑΣ: Είχε πολλά προβλήματα με τον Ποντένσε και ειδικά στο πρώτο μισάωρο… υπέφερε. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει και επιθετικά, αφού είχε μονίμως το μυαλό του στα αμυντικά του καθήκοντα.

ΡΟΥΜΠΕΝ: Αξιόπιστος στο κέντρο, είχε τον έλεγχο του ρυθμού, έκοβε και έραβε με συνέπεια και σωστά τρεξίματα. Έτρεχε συνεχώς ως αρχηγός, στον Γερμανό ρέφερι και ζητούσε σφύριγμα υπέρ της ομάδας του με το παραμικρό

ΤΣΕΡΙΝ: Αθόρυβος, είχε προβλήματα στην αριστερή πλευρά, όπου ήταν ο χώρος ευθύνης του, αλλά όταν άλλαξε το σύστημα ο Μεντιλίμπαρ πήρε περισσότερο χώρο με τρεξίματα και αρκέστηκε σε σίγουρες πάσες.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ήταν καθοριστικός στο γκολ της ισοφάρισης όχι μόνο επειδή σκόραρε, αλλά ουσιαστικά το δημιούργησε κλέβοντας και πιέζοντας τους χαφ του Ολυμπιακού. Βοήθησε σημαντικά να κρατήσει τη μπάλα ο Παναθηναϊκός όταν γύρισε πίσω στην άμυνα.

ΠΑΛΑΣΙΟΣ: Ήταν δραστήριος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις πατώντας στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά κουράστηκε και σωστά αντικαταστάθηκε.

ΜΠΕΡΝΑΡ: Ήταν ο κινητήριος μοχλός του Παναθηναϊκού, καθώς συνέκλινε πίσω από τον Ιωαννίδη και ήταν ουσιαστικά ο πλέι μέικερ του Τερίμ. Έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που τον καθιστούν κορυφαίο του Παναθηναϊκού. Είναι οι συνεχείς «μάχες» που έδινε με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, το συνεχές πρέσινγκ και οι βοήθειες που έδινε στην υπόλοιπη ομάδα.

ΜΑΝΤΣΙΝΙ: Μπήκε στο 83’ δεν πρόλαβε να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο χαμένος στο πολυπληθές κέντρο του Παναθηναϊκού.

ΤΖΟΥΡΙΣΙΤΣ: Για το μόνο που τον θυμούνται στο ματς είναι το επεισόδιο που προκάλεσε με τους παίκτες του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις.

ΣΠΟΡΑΡ: Είχε άχαρο ρόλο, στο 3-6-1 του Τερίμ. Αποκομμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, απλώς προσπαθούσε να πιέσει με συνεχές τρέξιμο τους αντίπαλους στόπερ.

ΟΥΓΚΟ: Έγινε ο τρίτος στόπερ της ομάδας για να κλείσουν οι διάδρομοι και κυρίως να αναχαιτιστούν οι πάμπολες σέντρες των παικτών του Ολυμπιακού. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την παρουσία του.