ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Έριξε από την κορυφή τον συμπολίτη, με γκολ του Μορόν

Ο Άρης επικράτησε στην άδεια Τούμπα του ΠΑΟΚ (0-1) με γκολ του Μορόν και τον έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Έριξε από την κορυφή τον συμπολίτη, με γκολ του Μορόν

Τι και αν ήταν βαθμολογικά αδιάφορος ο Άρης ; Τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πάντα έχουν την δική τους σημασία και οι κίτρινοι από τη στιγμή που βρήκαν την ευκαιρία, έκαναν μετά... χαράς την ζημιά στον συμπολίτη (0-1). Στην άδεια Τούμπα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έκανε ένα άριστο τακτικά παιχνίδι, ήταν αλάνθαστη στην ανασταλτική της λειτουργία, βρήκε και το ένα γκολ που της αρκούσε με τον συνήθη ύποπτο Λορέν Μορίν και έφυγε πανηγυρίζοντας με το τρίποντο γοήτρου !

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι είχε πολλές αδυναμίες στη δημιουργία και την τελική πάσα. Είχε κατοχή μπάλας κοντά στο 70%, αλλά τι να την κάνει όταν του έλειπε το καθαρό μυαλό στα όρι της περιοχής του αντιπάλου. Πίεσε πολύ στο τελευταίο 20λεπτο, όταν ο Ραζβάν Λοθυτέσκου εριξε όποιον επιθετικό είχε στο παιχνίδι, αλλά και πάλι λύση δεν βρήκε. Έτσι, ο «δικέφαλος του βορρά» κατέπεσε από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, στην οποία πλέον βρίσκεται η ΑΕΚ.

ΤO ΓΚΟΛ

31’: Ο Κεντζιόρα έκανε λάθος πάσα, ο Σαβέριο έκανε την κούρσα από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στην καρδιά της άμυνας προς τον Μορόν. Ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ, περιστροφή στο σώμα του και εκτέλεσε με τ0ο δεξί στην απέναντι αριστερή γωνία (0-1).

Η μικρογραφία
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 0-1
Γήπεδο: Τούμπα
Σκόρερ: 31’ Μορόν
Διαιτητής: Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σβαμπ, Βερστράτε, Ανσαριφάρντ.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Koτάρσκι - Ότο (71’ Ντεσπόντοφ) Κεντζιόρα Κουλιεράκης Μπάμπα - Μ. Αντόνιο (59’ Σβαμπ) Μεϊτέ (77’ Οζντόεφ) - Ζίβκοβιτς Μουργκ (59’ Κωνσταντέλιας) Τάισον – Μπράντον (71’ Τζίμας)
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα - Οντουμπάτζο Φαμπιάνο Μπράμπετς Μοντόγια - Ζουλ Βερστράτε Νταρίντα (94' Φεράρι)- Σαβέριο Σουλεϊμάνοφ (89’ Φετφατζίδης) Μορόν (λ. τ. 46’ Ανσαριφάρντ)