Λαμία - ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες (και στην κορυφή) με «τεσσάρα» στη Φθιώτιδα!

Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας 4-0 στο («κεκλεισμένων των θυρών») «Αθ. Διάκος» στο παρθενικό ματς play off των Φθιωτών κι εν αναμονή του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας

Λαμία - ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες (και στην κορυφή) με «τεσσάρα» στη Φθιώτιδα!

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της ΑΕΚ στα play off της Super League.

Δύο εβδομάδες μετά την επικράτηση της με 3-1 στο «Αθ. Διάκος», για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι «κιτρινόμαυροι» (που προέρχονταν από το 3-3 στο «Βικελίδης») επικράτησαν 4-0 στο («κεκλεισμένων των θυρών») γήπεδο της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας και δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Στερεάς Ελλάδας να χαρεί τον παρθενικό της, στα χρονικά, αγώνα στο μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών!

Ταυτόχρονα η «Ένωση» επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας εν αναμονή του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ-Άρης).

Oι γηπεδούχοι χωρίς τον Τσιλούλη (που όπως έγινε γνωστό πριν το ματς δεν θα παίξει στα δύο ματς με την ΑΕΚ λόγω του ότι έχει έρθει σε συμφωνία μαζί της για ένταξη του το καλοκαίρι), αλλά και κόσμο (λόγω της μη έγκαιρης τοποθέτησης καμερών υψηλής ευκρίνειας), είχαν επανακάμψαντες τους Σιμόν, Σίντκλεϊ και Σαντάνα.

Ωστόσο ο Λεωνίδας Βόκολος, που παρουσίασε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, στερήθηκε τον Παπαδόπουλο (τιμωρημένος) και τους Mαρτίνεθ - Τόσιτς.

Από την άλλη ο Αλμέιδα παρουσίασε την ομάδα του με τον Πινέδα αριστερά (απόντων των τραυματιών Γκατσίνοβιτς- Άμραμπατ), τον Πόνσε «φουνταριστό» (παρότι ο Λιβάι ήταν διαθέσιμος) και με τον Κάλενς ξανά παρτενέρ του Βίντα στο κέντρο της άμυνας του.

Ο Περουβιανός σέντερ μπακ μετά από ένα ημίχρονο... μονοτέρματος (εξαιρείται η φάση στο 33' που ο Στάνκοβιτς απέσπασε από τον Σίντκλεϊ με διπλή προσπάθεια) έδωσε τη λύση στις καθυστερήσεις των ...καθυστερήσεων.

Στο δεύτερο λεπτό τους (ενώ είχε δοθεί ένα λεπτό) πήρε το ριμπάουντ της απόκρουσης του (άψογου ως τότε) Κοσέλεφ σε προβολή του Πόνσε μετά το φάουλ του Μάνταλου.

Μέχρι τότε ο Πήλιος είχε αστοχήσει από πλεονεκτική θέση, ο Ελιάσον σε σουτ, ενώ του είχε βάλει και κόντρα ο Σιμόν, ενώ ο γκολκίπερ είχε σταματήσει γύρισμα του Σουηδού και κεφαλιά του Πόνσε.

Παρότι η ΑΕΚ έριξε το τέμπο στην επανάληψη έφτασε και σε δεύτερο γκολ με την οξυδέρκεια και την ρέντα του Πόνσε που αξιοποίησε ...πλάγιο του Ρότα, εκτελώντας χωρίς κοντρόλ ανάμεσα στα πόδια του Κορνέζου (68') αφού είχε αποφύγει τον Τζανετόπουλο!

Mε το ματς ...τελειωμένο τα... κερασάκια στην τούρτα έβαλε -με το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης ο νεοεισελθών Λιβάι Γκαρσία, έπειτα από τρομερή αριστερή βολίδα εκτός περιοχής μετά την επαναφορά του Στάνκοβιτς (88') και μ' ένα ακόμη στο (90+3') μετά από συνεχείς προσποιήσεις εντός περιοχής μπροστά από τον Aμαράλ!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Λαμία – ΑΕΚ 0-4

Γήπεδο: «Aθανάσιος Διάκος»

Σκόρερ: 45+2’ Κάλενς, 68' Πόνσε, 88', 90+3' Γκαρσία.

Διαιτητής: Mανούχος (Αργολίδας).

Κίτρινες κάρτες: Στάνκο (12’), Μάλτσι (45+4'), Τσούκαλος (78'), Κοντονίκας (85') - Ρότα (52')

Κόκκινες κάρτες: -

ΛΑΜΙΑ (Bόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Τζανετόπουλος (87' Γιαννούτσος), Κορνέζος, Σίντκλεϊ (73’ Σαντάνα) – Νούνιες, Στάνκο (73’ Κοντονίκκος), Τζανδάρης (λ.τρ. 58’ Τσούκαλος), Αμαράλ – Σλίβκ, .Μάλτσι (73’ Λέικ).

ΑΕΚ (Aλμέιδα):Στάνκοβιτς – Ρότα (78’ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Ελίασον (83’ Χατζισαφί), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (83’ Σιντιμπέ) – Μάνταλος (78’ Γκαρσία), Πόνσε (83’ Αραούχο).