Ολυμπιακός: Ο «κλέφτης» Έσε και ο απόλυτος Πασχαλάκης

Ο Σαντιάγκο Έσε βρίσκεται σε περίοπτη θέση σε μία στατιστική γωνιά της Super League που συνηθίζουν να κυριαρχούν οι γκολκίπερ.

Ολυμπιακός: Ο «κλέφτης» Έσε και ο απόλυτος Πασχαλάκης

Στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε να κάνει εκτεταμένο ροτέισον. Άφησε στην Αθήνα βασικά στελέχη του Ολυμπιακού, ενώ και στον πάγκο είχαν μείνει παίκτες που είχαμε συνηθίσει να τους βλέπουμε στην αρχική ενδεκάδα.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Σαντιάγκο Έσε, ο οποίος στο Αγρίνιο δεν ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά επί Μεντιλίμπαρ. Ο Αργεντινός χαφ μπήκε στο παιχνίδι στο 59ο λεπτό και η συνεισφορά του ήταν πολύ σημαντική για να φτάσει η ομάδα του Πειραιά στην ανατροπή.

Ο Έσε αποδεικνύεται πως είναι μία από τις σταθερές του Βάσκου, ο οποίος δεν συνηθίζει από τη μέση και πίσω να κάνει πειράματα. Κοιτάζοντας κανείς τα επίσημα στατιστικά της Super League θα διαπιστώσει πως ο Έσε είναι ο πρώτος σε κλεψίματα έχοντας στο ενεργητικό του 80. Από πάνω του βρίσκονται μόνο τερματοφύλακας, αλλά γι' αυτούς τα πράγματα είναι πιο απλά. Συγκεκριμένα ο Τσιντώτας έχει 108, ο Κοσέλεφ έχει 97, ο Κλέιμαν 84 και ο Παπαδόπουλος 82. Είναι μία στατιστική στην οποία υπερτερούν οι γκολκίπερ, αλλά βλέπουμε τον Έσε να βρίσκεται αρκετά ψηλά δείγμα της δουλειάς που κάνει στη μεσαία γραμμή.

Και επειδή αναφερθήκαμε σε σταθερές του Μεντιλίμπαρ ο ποδοσφαιριστής που δεν έχει βγει ποτέ από την ενδεκάδα μέχρι τώρα είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Είναι ο μοναδικός που είναι βασικός και στα πέντε ματς που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του κλαμπ ο Βάσκος προπονητής.

Οι απαιτήσεις του 63χρονου κόουτς από τον Πασχαλάκη δεν περιορίζονται μόνο στην υπεράσπιση της εστίας, αλλά θέλει δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι να προσπαθεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας του. Τον έχει χειροκροτήσει ο Βάσκος όταν με βολέ του σημάδεψε συμπαίκτη του στην επίθεση.