Ολυμπιακός: Και τσαγανό, και ψυχικά αποθέματα, και ρέντα, αλλά και «θέματα»

Με νέα ανατροπή πήρε ο Ολυμπιακός τη νίκη στο Αγρίνιο, αλλά ήταν ένα παιχνίδι που έχει πολλές «αναγνώσεις».

Ολυμπιακός: Και τσαγανό, και ψυχικά αποθέματα, και ρέντα, αλλά και «θέματα»

Μισοάδειο ή μισογεμάτο θα δούμε το ποτήρι στο νικηφόρο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο; Θεωρούμε ότι έχει πολλές αναγνώσεις. Και θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία στα οποία πρέπει να σταθούμε. Δεν γίνεται να μην δούμε και τις δύο όψεις του νομίσματος.

Ο Ολυμπιακός από το πουθενά βρέθηκε πίσω στο σκορ, όπως συνέβη και με τον Αστέρα Τρίπολης. Η διαφορά με το παιχνίδι κόντρα στους Αρκάδες είναι ότι η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς πριν ανοίξει το σκορ στο Καραϊσκάκη, είχε προειδοποιήσει με μία τεράστια ευκαιρία. Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός το έκανε… μπαμ και κάτω χωρίς προειδοποίηση. Μία τελική και… γκολ!

Αυτό λοιπόν είναι ένα θέμα που προφανώς έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπως παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Με τον Αστέρα ήταν ο Ποντένσε και ο Ελ Κααμπί. Με τον Παναιτωλικό ήταν ο Ελ Κααμπί και ο Πασχαλάκης στο τέλος. Κάποια στιγμή θα την πατήσει ο Ολυμπιακός.

Στο σημείο που πρέπει να σταθούμε επίσης είναι ότι οι Πειραιώτες ακόμα και σε μία μέρα που δεν τους λες σε καμία περίπτωση γοητευτικούς ή έστω καλούς, κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς δίχως να κάνουν κάποια σοβαρή φάση στο δεύτερο ημίχρονο! Στο πρώτο 45λεπτο έκαναν τις ευκαιρίες και δεν έβρισκαν δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος δεν έκαναν ευκαιρίες και έστειλαν δύο φορές την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τσάβες. Αρχικά με μία καραμπόλα στο αυτογκόλ του Τορεχόν και εν συνεχεία με ένα τραγικό λάθος του Μάλη σε συνδυασμό με την επιμονή και την οξυδέρκεια του Ελ Κααμπί.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο είχε «απ’ όλα». Και τσαγανό γιατί οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ δεν έπεσαν ψυχολογικά ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, και ψυχικά αποθέματα, και ρέντα που συνήθως ευνοεί αυτούς που ματώνουν να κερδίσουν, αλλά και «θέματα» που χρήσουν διόρθωσης.

Είναι εμφανές ότι ο Ολυμπιακός παρά το ροτέισον που κάνει ο Μεντιλίμπαρ, δεν βγάζει στα τελευταία δύο ματς την ένταση που έβγαζε με Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως μία εξήγηση έχει να κάνει με το ότι όταν ο αντίπαλος παίζει φουλ άμυνα και όχι ανοικτά όπως οι Ούγγροι ή ο ΠΑΟΚ, δεν βρίσκει τον τρόπο να ξεκλειδώσει εύκολα τις αντίπαλες άμυνες. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι σε δύο ματς δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα βρέθηκε σε μία κατάσταση να κυνηγάει το σκορ.

Το σημαντικό είναι ότι πέρασε αναίμακτα από το Αγρίνιο και διατηρεί τις ελπίδες του για τον τίτλο. Πού θα φτάσει; Κανείς δεν το γνωρίζει.. Ειδικά από τη στιγμή που σε πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός δεν πείθει με την εικόνα του.