Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Ξανά ανατροπή με λυτρωτή Ελ Κααμπί!

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ξελάσπωσε, όπως και με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ολυμπιακό που έφερε τούμπα το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (2-1). Σπουδαία απόκρουση ο Πασχαλάκης σε χτύπημα φάουλ του Πέρες στο 90+4'! 

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Ξανά ανατροπή με λυτρωτή Ελ Κααμπί!

Σημαντική και εξαιρετικά δύσκολη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο με 2-1 επί του Παναιτωλικού, κερδίζοντας για δεύτερη σερί αγωνιστική με ανατροπή και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να είναι ξανά πρωταγωνιστής και εκτελεστής! Σωτήρια επέμβαση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων που κράτησε το 1-2.

ΦΟΥΛ ΡΟΤΕΙΣΟΝ Ο ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άφησε στην Αθήνα τους Όρτα, Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι και πήγε με τον Πασχαλάκη στα γκολπόστ, τους Κίνι, Ρέτσο, Βέζο και Ορτέγκα στην άμυνα, τους Ιμπόρα και Τσικίνιο στα χαφ και τους Ποντένσε, Φορτούνη, Μασούρα να πλαισιώνουν τον Ελ Κααμπί, με τον Μασούρα πιο κοντά στο Μαροκινό. Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε το 3-5-2 για να μην αφήσει πολλά περιθώρια δράσης στους επιθετικούς του Ολυμπιακού.

ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήγε στην ανάπαυλα, ευρισκόμενος πίσω στο σκορ με 1-0. Η διαφορά, όμως, σε σχέση με τον Αστέρα Τρίπολης είναι ότι στο Αγρίνιο έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Παναιτωλικού. Και με τον Αστέρα κυριάρχησε, αλλά του έλειπε η μεγάλη φάση. Αντιθέτως, έπαιζε τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο και στο διάστημα 18’-30’ έχασε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ. Η πρώτη με το βολέ του Ποντένσε που μπλόκαρε ο Τσάβες (18’), η δεύτερη με το διαγώνιο σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ (19’), η τρίτη με το σουτ του Καμπράλ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια (23’) και η τρίτη με το σουτ του Ιμπόρα μέσα από την περιοχή που έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατάει καλά στα πόδια του, μολονότι ο Τσικίνιο δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι και δεν θύμιζε στο πρώτο ημίχρονο σε καμία περίπτωση τον Τσικίνιο που ξέραμε. Τελικά, ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που βρήκε γκολ στην πρώτη και μοναδική της τελική στα 45 λεπτά! Ένας έξοχος συνδυασμός των Ντουάρτε και Ντίας, ο Ντουάρτε βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και τον κέρδισε στο τετ α τετ, ανοίγοντας το σκορ στο 33’. Η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο, με τους παίκτες του Παναιτωλικού να δίνουν την εντύπωση ότι πέτυχαν ένα γκολ με σχετική άνεση. Οι Πειραιώτες αποδιοργανώθηκαν μετά το γκολ και δεν κατάφεραν έως το τέλος του ημιχρόνου να δημιουργήσουν μία σοβαρή προϋπόθεση για να ισοφαρίσουν.

ΤΟ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε ξανά σε αρκετές αλλαγές, αλλά αυτή τη φορά όχι από το 46’. Αποφάσισε να κάνει μαζεμένες τρεις αλλαγές στο 59’, βάζοντας τους Γιόβετιτς, Μάρτινς και Έσε. Ο Γιάννης Πετράκης απάντησε με την είσοδο των Σενγκέλια και Τσιγγάρα. Ουσιαστικά η είσοδος των Γιόβετιτς και Μάρτινς λειτούργησε ευεργετικά για τους Πειραιώτες, παρότι δεν έκαναν τη μεγάλη φάση μέχρι να έρθει το γκολ της ισοφάρισης στο 72’. Πίεζαν όμως ασφυκτικά τους γηπεδούχους που είχαν οπισθοχωρήσει για τα καλά. Τελικά, βρήκε τη λύση χάρη σε ένα γύρισμα του Ζέλσον Μάρτινς από τα δεξιά που βρήκε στα πόδια του Τορεχόν, η μπάλα άλλαξε τροχιά, ξεγέλασε τον Τσάβες και… 1-1. Στο 79’ ήρθε ένας κακός υπολογισμός του Μαλή, ο Ελ Κααμπί που πίεσε τον αμυντικό του Παναιτωλικού κέρδισε την μπάλα, πέρασε και τον Τσάβες, πλάσαρε σε κενή εστία και ο Στάγιτς στην προσπάθειά του να απομακρύνει πάνω από τη γραμμή, την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του. Όπως λοιπόν με τον Αστέρα, έτσι και με τον Παναιτωλικό, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Στο τέλος κόντεψε να γκρεμίσει ό,τι έχτισε στο διάστημα 72’-79’ με τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στο φοβερό χτύπημα φάουλ του Πέρες στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: Αγρινίου

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Σκόρερ: 72’ αυτ. Τορεχόν, 79’ Ελ Κααμπί - 33’ Ντουάρτε

Κίτρινες: 52' Ντουάρτε - 56’ Κίνι, 73' Βέζο, 90'+3' Τσικίνιο

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες - Μαλής, Οικονόμου, Ταμπίτζε (67’ Στάγιτς) - Μαυρίας, Πέρες, Ντουάρτε, Μπουζούκης (60’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (70’ Τορεχόν) – Ντίαζ (60’ Σενγκέλια), Καρέλης (67’ Ζοάο Πέδρο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης - Κίνι, Ρέτσος, Βέζο (90’ Ντόη), Ορτέγκα – Ιμπόρα (59’ Έσε), Τσικίνιο, Καμπράλ (59’ Μάρτινς, 83’ λ. τρ. Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε – Μασούρας (59’ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί