Super League 1: Μια στροφή πριν απ' το φινάλε

Δοκιμασίες για τους διεκδικητές, μάχες στα χαμηλά στρώματα και ντέρμπι στη Λεωφόρο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα (28/2) της 25ης αγωνιστικής της Super League. 

Super League 1: Μια στροφή πριν απ' το φινάλε

Ενδιαφέρουσα και σημαντική είναι σε κάθε επίπεδο η σημερινή προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ. Στο πρόγραμμά της υπάρχουν αγώνες που μπορεί να επιφέρουν τροποποιήσεις στη βαθμολογία τόσο για τις πρώτες θέσεις όσο και για την είσοδο στα πλέι οφ και τη μάχη για την παραμονή. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, αλλά πλέον κάθε λεπτομέρεια μετράει. Και η σημερινή εμβόλιμη αγωνιστική μπορεί να κρύβει αρκετές ανατροπές.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής και μια πολύ πιθανή πρώτη «πρόβα τελικού» για το Κύπελλο είναι αυτό στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Άρη. Ειδικά για τους «πράσινους», πάντως, το Κύπελλο δεν είναι καν αυτήν τη στιγμή στις σκέψεις τους μετά τις δύο σερί αποτυχίες στην έδρα τους με Λαμία και Κηφισιά που τους έφεραν πίσω από την κορυφή. Ενδεχόμενη τρίτη εντός έδρας απώλεια θα είναι και… φαρμακερή για τον στόχο του πρωταθλητισμού. Πιο άνετος ο Άρης θα επιχειρήσει να συνεχίσει την καλή πορεία του και την αμυντική σταθερότητα που δείχνει το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν σκοπεύει να πάψει να προσπαθεί και για την κατάληψη της τέταρτης θέσης στο φινάλε των πλέι οφ.

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ σε γεμάτο και πάλι γήπεδο θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην κορυφή απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι υποχρεωμένος εδώ και καιρό να κυνηγά βαθμούς σε κάθε ματς, ακόμη και σε αυτά που είναι απόλυτο αουτσάιντερ όπως το αποψινό.

Εκτός έδρας δοκιμασίες για τον ΠΑΟΚ (στις Σέρρες) και για τον Ολυμπιακό (στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό), χωρίς τη συνδρομή των οπαδών τους. Κάτι που κάνει το έργο τους κάπως πιο δύσκολο απ’ όσο φαντάζει θεωρητικά. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και θέλει να το συνεχίσει, ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες με τον νέο προπονητή του και επίσης δεν έχει σκοπό να το σταματήσει.

Καθοριστικές για την είσοδο στην εξάδα είναι οι αναμετρήσεις του Αστέρα με την Κηφισιά στην Τρίπολη και του Ατρόμητου με τη Λαμία στο Περιστέρι. Εάν η Λαμία νικήσει, εξασφαλίζει για πρώτη φορά στην Ιστορία της την παρουσία της στα πλέι οφ. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αστέρας θα έχει πιθανότητες να τα καταφέρει, εφόσον βέβαια επικρατήσει της Κηφισιάς που έδειξε για τα καλά τα δόντια της την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στον Βόλο οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε διαρκή κάθοδο και αν δεν νικήσουν τον ΟΦΗ, θα βρεθούν σε δεινή θέση όσον αφορά την παραμονή τους, ενώ οι Κρητικοί μετά τη νέα αλλαγή προπονητή έχουν πάρει τα πάνω τους και θα επιδιώξουν τη νίκη, ώστε να ξεμπερδεύουν μια και καλή από κινδύνους.

Το σημερινό πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

15.00: Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά

15.00: Βόλος – ΟΦΗ

17.00: Ατρόμητος – Λαμία

17.00: Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

19.00: ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

20.00: Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ

21.00: Παναθηναϊκός – Άρης