Ολυμπιακός: Να μην χύσει την καρδάρα…

Οι υποχρεώσεις τρέχουν καθώς ακολουθούν τα ματς με Ντουντελάνζ και Παναθηναϊκό και επιβάλλονται δύο τρίποντα για να μην γκρεμίσει ό,τι έχτισε με τον Άρη.

Ολυμπιακός: Να μην χύσει την καρδάρα…

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Χαριλάου, είχε ένα εκπληκτικό πρώτο 20λεπτο, έχασε το… άχαστο με τον Φορτούνη στο 5’, είχε έναν εκπληκτικό Κούτρη, είχε έναν εντυπωσιακό Νάτχο, είχε έναν έξοχο Σα, σκόραρε και ο φανερά ανέτοιμος Χασάν στο 67’, αλλά η… ζωή συνεχίζεται.

Οι «ερυθρόλευκοι» τουλάχιστον έβγαλαν αντίδραση. Μετά από εκείνο το… βαριεστημένο ύφος που είχαν στο ματς με τον Απόλλωνα (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), το σημαντικό είναι ότι βγήκαν από τα αποδυτήρια με το «μαχαίρι στα δόντια», όπως ακριβώς τους είχε ζητήσει ο Μαρτίνς και κυρίως όπως είχαν υποσχεθεί οι ίδιοι σε ένα τρόπον τινά «group therapy» που είχαν κάνει την Παρασκευή στον Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός σε γενικές γραμμές δεν μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσίασε, όμως, τουλάχιστον είχε μία σαφέστατα καλύτερη εικόνα από τα ματς με τον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα Σμύρνης και αυτό είναι που θα πρέπει να κρατήσουμε. Συν φυσικά με τις επιμέρους λεπτομέρειες, είτε λέγεται Νάτχο, είτε Σισέ, είτε Σα, είτε Κούτρης, είτε το τάκλιν αυτοθυσίας του Βούκοβιτς στο 89’ στο σουτ του Γκαρσία.

Αυτό που προέχει για τους «ερυθρόλευκους» είναι να μην μείνει στο διπλό στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Ολυμπιακός πήρε μία σημαντικότατη νίκη στην «οικονομία» του πρωταθλήματος, μείωσε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, αλλά αν θέλουμε να το δούμε το πράγμα εντελώς ψυχρά και ωμά, οι παίκτες του Μαρτίνς στο Χαριλάου έκαναν το καθήκον τους. Δεν χώραγε άλλη γκέλα, δεν χώραγε άλλο αποτέλεσμα πέρα από το διπλό…

Πλέον, θα πρέπει να κοιτάξει μπροστά… Η Ντουντελάνζ και ο Παναθηναϊκός είναι τα δύο ματς που ακολουθούν και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το σαφέστατα πιο δύσκολο και πιο… ύπουλο παιχνίδι είναι αυτό με το «τριφύλλι» και όχι με την συμπαθέστατη ομάδα από το Λουξεμβούργο.

Αν και ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς αντιπάλους σου, ειδικά όταν συμμετέχεις σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ, η εικόνα της Ντουντελάνζ στο 0-2 του Ολυμπιακού στο Λουξεμβούργο ήταν εικόνα μίας ομάδας που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πειραιωτών και αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η κατάρρευσή της και το γκολ στην εστία της. Κουτσά στραβά λοιπόν ο Ολυμπιακός αν είναι μίνιμουμ σοβαρός, θα κερδίσει την Ντουντελάνζ.

Το σημαντικότερο ματς είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό, γιατί είναι το τελευταίο πριν από τη διακοπή του Νοεμβρίου και κατά συνέπεια αυτό που θα μείνει το επόμενο 15νθήμερο ως η τελευταία γεύση.

Ο Γιώργος Δώνης έχει φτιάξει μία ομάδα που πρωτίστως τρέχει. Οι παίκτες του καλύπτουν κάθε σπιθαμή του γηπέδου, είναι πειθαρχημένοι στην τακτική τους, προσέχουν ιδιαιτέρως τα νώτα τους και κοιτάζουν με το στυλ παιχνιδιού τους να κοιμίσουν τον αντίπαλο.

Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν έχει μπροστά του μία εβδομάδα με φουλ «κατασκοπία» και «μελέτη» των αντιπάλων. Πρωτίστως τη «μελέτη» του Παναθηναϊκού…

Αντιλαμβάνεστε ότι το παιχνίδι με το «τριφύλλι» θα θυμίζει κάτι από «Κλ. Βικελίδης». Το λέμε από την άποψη ότι ο Ολυμπιακός αν κερδίσει, κανείς δεν θα του πει «μπράβο». Είναι υποχρέωσή του και καθήκον του να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Αν πετάξει όμως βαθμούς, τότε για να το πούμε… κομψά θα έχει χύσει την καρδάρα με το γάλα.

Οπότε, ένα «μπράβο» στον Μαρτίνς που από χθες το βράδυ έβαλε φρένο στους πανηγυρισμούς των παικτών του, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι για να παραμείνει όλη αυτή η «ζωντάνια» και η θετική αύρα στα κόκκινα αποδυτήρια επιβάλλεται να πάρει… εξάποντο εώς το τέλος της εβδομάδας. Το έχει πει εδώ και μέρες ο Πορτογάλος. Το έχει δώσει το σύνθημα στους παίκτες: «Τέλος τα δώρα»!