Ερέρα: «Το ποδόσφαιρο είναι άδικο»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο προπονητής του Άρη στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του κοίταξε τον Ολυμπιακό στα μάτια και δήλωσε πως το ποδόσφαιρο είναι άδικο, αναφορικά με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. 

Ερέρα: «Το ποδόσφαιρο είναι άδικο»

Ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε αρχικά: “Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι άδικο, όπως έγινε σήμερα. Θα πω το ίδιο που είπα και στα προηγούμενα παιχνίδια. Παίξαμε face to face και κόντρα σε αυτούς, προσπαθήσαμε πάρα πολύ και σε μια φάση που για μας δεν θα ήταν ούτε καν επικίνδυνη δεχθήκαμε ένα γκολ. Δυστυχώς. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, είναι άδικο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Παίξαμε πολύ καλά και στο δεύτερο ημίχρονο…”.

Για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν μετά το τέλος του αγώνα είπε: “Είναι φυσικό να υπάρχει δυσαρέσκεια στον κόσμο, γιατί χάσαμε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε ευκαιρίες να κερδίσουμε, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, χωρίς να κλεινόμαστε στην περιοχή μας.

Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ιδέα, να αντιμετωπίζουμε face to face τον αντίπαλο και να προσπαθούμε να τον κερδίσουμε. Είναι μια ομάδα ο Άρης που έχει όλες τις αξιώσεις να κατακτήσει πράγματα, αλλά είναι καινούρια ομάδα. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Είναι δύσκολο να το καταλάβει ο κόσμος αυτό όταν χάνει η ομάδα, αλλά έχει μέλλον και θα είναι πολύ καλύτερη στο τέλος. Αυτό αποδεικνύει η πείρα μου στο ποδόσφαιρο. Είναι ομάδα με καρδιά με πάθος και θα τα πάει καλύτερα”.

Για το θέμα στην επίθεση είπε: “Δεν μπορείς με μαγικά κόλπα να πετύχεις γκολ. Εμείς προσπαθούμε να δημιουργούμε φάσεις και να σκοράρουμε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μου είπε ότι έχουμε μια βάση για τη δημιουργία μιας καλής ομάδας, αλλά δεν αρκεί μόνο η βάση”.

Ρωτήθηκε που θεωρεί ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα του και απάντησε: “Να βελτιώσουμε τα γκολ. Σκοράραμε περισσότερο στο ξεκίνημα, αλλά ήταν και πιο εύκολες οι ομάδες. Κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό είχαμε το πρόβλημα στο γκολ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να δημιουργούμε φάσεις”.

Για το ότι άφησε στον πάγκο Μπάσα, Ματίγια και Μάβραϊ και γιατί άλλαξε τον Σιώπη είπε: “Ο Σιώπης τα πήγαινε πολύ καλά, κυρίως σκεπτόμενος την άμυνα, αλλά χάναμε και έπρεπε να βάλω στο κέντρο έναν ποδοσφαιριστή πιο δημιουργικό, για να βοηθήσει τη μεσαία γραμμή. Στην πρώτη ερώτηση, θεωρώ ότι ο Δεληζήσης τα πηγαίνει πολύ καλά, αν και ήταν τραυματίας. Τα πήγε καλά στα πρώτα παιχνίδια και έπρεπε να αποφασίσω γι’ αυτόν ή τους άλλους. Έχω πολλές επιλογές για την άμυνα, αλλά όταν χάνεις οι περισσότεροι θυμούνται αυτούς που δεν παίζουν”.