Λαμία - ΑΕΚ 1-3: «Κιτρινόμαυρος» ...περίπατος στη Φθιώτιδα!

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 3-1 την, αήτηττη πέντε αγωνιστικές (και 6η της βαθμολογίας) Λαμία, στο «Αθ. Διάκος» και αύξησε τη διαφορά της από τον πλησιέστερο διώκτη της στους 4 βαθμούς (με ματς παραπάνω)

Λαμία - ΑΕΚ 1-3: «Κιτρινόμαυρος» ...περίπατος στη Φθιώτιδα!

Οι υπερβάσεις της Λαμίας -με τον Oλυμπιακό τον προηγούμενο μήνα και με τον Παναθηναϊκό, πριν μια εβδομάδα, στην Λεωφόρο (και μάλιστα με 10 από το 39')- δεν συνεχίστηκαν με την ΑΕΚ, στον εναρκτήριο ματς της 24ης αγωνιστικής της Super League.

H πρωτοπόρος του πρωταθλήματος δεν την... πάτησε όπως οι δύο «αιώνιοι» επικραατώντας, εύκολα, στο «Aθανάσιος Διάκος», με 3-1, της έκτης ομάδας της βαθμολογία.

Αποτέλεσμα που επέτρεψε στο συγκρότημα του Αλμέιδα να ξεφύγει από τους διώκτες της (στο +4 από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και στο +8 από τον Ολυμπιακό) αυξάνοντας την πίεση που θα έχουν για να κερδίσουν.

Oι βάσεις της δεύτερης διαδοχικής επιτυχίας των «κιτρινόμαυρων» (μετά το 3-0 επί της Kηφισιάς) -παρά την απουσία του Γκατσίνοβιτς, που προστέθηκε σ΄εκείνες των Λίβαι, Ρότα, Μουκουντί, Μήτογλου - μπήκαν στο 17ο λεπτό με την κεφαλιά-οβίδα του Βίντα έπειτα από κόρνερ του Άμραμπατ.

Ήταν το 5ο γκολ στην σεζόν του Κροάτη (3ο πρωταθλήματος)

Η αήττητη πέντε αγωνιστικές (4ν. - 1 ισοπ.) ομάδα του Βόκολου (χωρίς τον τιμωρημένο Καρλίτος και δίχως τον Τσιλούλη) δεν απειλούσε και στο 41' δέχθηκε δεύτερο γκολ όταν ο Πινέδα έκλεψε από τον Τόσιτς και έδωσε ασίστ για τον Ελίασον που πέτυχε το 5ο του γκολ κι εκείνος.

Στην επανάληψη ο Σουηδός νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κοσέλεφ, που σταμάτησε και τον Πiνέδα, αλλά στο 63' σε γυριστή κεφαλιά του Τσούμπερ (από φάουλ του Άμραμπατ) δεν είχε αντίδραση.

Αντίθετα οι συμπαίκτες του, στην πρώτη κατεβασιά τους μετά το γκολ σκόραραν με τον Σίντκλεϊ, μετά από πάσα του Σλίβκα (64') και συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ που θα ξανάνοιγε το ματς.

Ωστόσο ο Στάνκοβιτς στο 76' είπε «όχι» στον σκόρερ των Φθιωτών.

Ενδιάμεσα (67'), σ' ένα ανοικτό και διασκεδαστικό ματς, ο Ελίασον είχε κεφαλιά στο δοκάρι, όπως κι ο Πήλιος στο 94'



ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 1-3

Γήπεδο: «Aθ. Διάκος» (Λαμία)

Σκόρερ: 64' Σίντκλεϊ - 17’ Βίντα, 41’ Ελίασον, 63' Τσούμπερ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακδονίας).

Κίτρινες κάρτες: Tόσιτς (43'), Σαντάνα (83') - Πισάρο (87')

Κόκκινες κάρτες: -

ΛΑΜΙΑ (Bόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ – Νούνιες, Τζανδάρης (59’ Λέικ), Σλίβκα – Τόσιτς (59’ Σαντάνα), Μάλτσι (77’ Τσούκαλος).

AEK (Aλμέιδα):): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος –Γιόνσον, Πινέδα (68’ Λιούμπιτσιτς), Άμραμπατ (81’ Πισάρο), Ελίασον (81’ Φερνάντες) –Τσούμπερ (68’ Μάνταλος), Πόνσε (81’ Αραούχο)