Ολυμπιακός: Το επόμενο που θέλει να πετύχει ο Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός βρίσκει μονίμως γκολ από τους επιθετικούς του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να βάζει στην «εξίσωση» και τους υπόλοιπους. 

Ολυμπιακός: Το επόμενο που θέλει να πετύχει ο Μεντιλίμπαρ

Στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην εξέδρα (με τον ΟΦΗ) και στον πάγκο (με Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ), η πειραϊκή ομάδα έχει βάλει εννιά γκολ. Τις δύο «τεσσάρες» στο πρωτάθλημα και τη νίκη στην Ευρώπη, βάση πρόκρισης στους «16» του Conference League.

Όλα αυτά τα γκολ τα έχουν σημειώσει επιθετικοί ποδοσφαιριστές. Με τον ΟΦΗ οι Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Μασούρας. Με την Φερεντσβάρος ο Μαροκινός, ο οποίος έβαλε δύο στον ΠΑΟΚ κι από ένα οι Ποντένσε και Ναβάρο.

Το τελευταίο τέρμα που έχει πετύχει ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που αγωνίζεται σε άλλη θέση ήταν αυτό του Ανδρέα Ντόη με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ματς που είχαν σκοράρει και οι Ναβάρο, Γιόβετιτς. Ενώ στο «Βικελίδης» με τον Άρη είχε βάλει γκολ με πέναλτι ο Ροντινέι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει κι από τους χαφ κι από τους αμυντικούς να έχουν μεγαλύτερη συμβολή σε αυτόν τον τομέα, καθώς κάθε ομάδα παίρνει τέρματα όχι μόνο από τους επιθετικούς της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φετινή Super League έχουν σκοράρει από τους παίκτες που δεν παίζουν μεσοεπιθετικά μόνον ο Ροντινέι (δύο γκολ), ο Ντόη, ο Ιμπόρα και ο Μαντί (από ένα).

Ο Νταβίντ Κάρμο θα μπορούσε να είχε σκοράρει στα ματς που έχει αγωνιστεί, αλλά την ομάδα πρέπει να τη βοηθήσουν κι άλλοι παίκτες σε αυτόν τον τομέα. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έχει πετύχει δύο γκολ, στην Ευρώπη με την Γκενκ και στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν φτάνει μόνον αυτός. Κι ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτόν τον τομέα περισσότερο. Οι Πορτογάλοι στο κέντρο, ο Έσε που δοκιμάζει κάποια σουτ πλέον όπως ζητάει επιμόνως ο προπονητής, αλλά φυσικά και οι στόπερ στις στατικές φάσεις.

Το παν είναι ο καθένας από το ρόλο του να κάνει καλά τη δουλειά του, όπως συμβαίνει στα τελευταία ματς, αλλά είναι και αυτή μία λεπτομέρεια που μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό το πολύ κρίσιμο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.