Ελ Κααμπί: O τέταρτος με δύο γκολ στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη 4-1 από την Τούμπα και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ των «ερυθρόλευκων» στην Θεσσαλονίκη.

Ελ Κααμπί: O τέταρτος με δύο γκολ στην Τούμπα

Στην ιστορία των 70 ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ έχουν καταφέρει να σκοράρουν δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι μόνο άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Κώστας Πολυχρονίου στις 30 Ιανουαρίου 1966, σε μια αναμέτρηση που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2.

Χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να το επαναλάβει κάποιος και έγινε δύο φορές μέσα στο 2000, με τον Λάμπρο Χούτο να το κάνει στις 19 Μαρτίου σε μια νίκη των «ερυθρόλευκων» με 2-0 και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στις 27 Νοεμβρίου στη νίκη με 4-2 του Ολυμπιακού.

Κανείς ποδοσφαιριστής από τις δύο ομάδες δεν έχει καταφέρει να κάνει χατ τρικ σε αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ενώ υπάρχουν και εννέα ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου του Βορρά που έχουν βρει δύο φορές δίχτυα στο ίδιο ματς. Ο Γιώργος Σκαρτάδος το έχει πετύχει δύο φορές, ενώ στη λίστα βρίσκονται και οι Ανέρτης Αφεντουλίδης, Γιώργος Κούδας, Σταύρος Σαράφης, Κώστας Ορφανός, Χρήστος Δημόπουλος, Στέφανος Μπορμπόκης, Κριστόφ Μπότσιεκ και Αντρίγια Ζίφκοβιτς.

Πηγή: slgr.gr