Ολυμπιακός: Με μπαλαδόρους χαφ έκανε τη ζωή του εύκολη

Ο Ολυμπιακός έβαλε στο παιχνίδι του Τσικίνιο και Όρτα και έχει αλλάξει όλη του την εικόνα και κατάφερε να φτάσει σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός: Με μπαλαδόρους χαφ έκανε τη ζωή του εύκολη

Πριν δέκα μέρες κανείς δεν φανταζόταν ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στην Τούμπα και θα νικούσε τον ΠΑΟΚ με 1-4. Από τη μία ήταν η δεδομένη καλή εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου και από την άλλη ένας Ολυμπιακός που αγκομαχούσε στο γήπεδο.

Η ομάδα του Πειραιά παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο γήπεδο της Τούμπας και έφτασε σε μία ευρεία νίκη με πειστική εικόνα και με καλό ποδόσφαιρο. Ένα σύνολο που εμφανίστηκε δεμένο και με παίκτες που γνώριζαν τους ρόλους τους στον αγωνιστικό χώρο.

Η εντύπωση που έδινε ο Ολυμπιακός ήταν πως πρόκειται για μία ομάδα που την έχει δουλέψει πολύ καιρό ο Μεντιλίμπαρ. Κι όμως είναι ένας προπονητής που βρίσκεται στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου μόλις μία εβδομάδα. Έχει αλλάξει τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται όπως δεν αμφισβητείται πως οι αλλαγές του και στα δύο ματς ήταν πετυχημένες.

Ένα άλλο σημείο που οδηγεί τον Ολυμπιακό σε μία μεγάλη νίκη και μάλιστα κόντρα σε μία ομάδα που φέτος παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι καλά δουλεμένη είναι και οι χαφ του. Είχε σοβαρό θέμα η ομάδα του Πειραιά από το ξεκίνημα της σεζόν σε αυτές τις θέσεις. Η προσθήκη του Τσικίνιο και του Όρτα έχουν μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό. Έκαναν την ομάδα πιο επιθετική και παράλληλα της έδωσαν τη δυνατότητα να πιέζει στο μισό γήπεδο του αντιπάλου.

Δύο μπαλαδόροι χαφ άλλαξαν όλη την εικόνα της ομάδας, μας θύμισαν πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο και πόσο όμορφο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια, αλλά με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή Τσικίνιο και Όρτα είναι χαφ που κάνουν τη διαφορά.

Όσον αφορά στον Ποντένσε δεν μας συστήθηκε στην Τούμπα. Ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Το θέμα είναι να θέλει και να αποφασίσει να παίξει.