ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4: Με ρουκέτες στην Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 4-1 και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ακόμα έχει σφυγμό. Ναβάρο (29’), Ποντένσε (54’) και Ελ Κααμπί ( 83’, 90’) τα γκολ των νικητών, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ντεσπόντοφ στο 39’.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4: Με ρουκέτες στην Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα

Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός έκανε δήλωση επιστροφής στην Τούμπα διαλύοντας τον ΠΑΟΚ με 4-1 και παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου. Οι Πειραιώτες έκανε την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, ήταν ένα γεμάτο ματς από τους ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ που επικράτησαν δίκαια του ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» με το διπλό στην Τούμπα έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα και έδειξαν στους αντιπάλους τους ότι ακόμα έχουν σφυγμό και δεν πρόκειται να το παρατήσουν. Ο ΠΑΟΚ σε καμία στιγμή του αγώνα δεν κατάφερε να βρει αντίδοτο στην πίεση του Ολυμπιακού, ενώ ο Μεντιλίμπαρ είχε απαντήσεις σε ό,τι κι αν έκανε ο Λουτσέσκου.

Οι... σκακιέρες των προπονητών

Και η μάχη των πάγκων είχε τεράστιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι της Τούμπας. Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας τον Μεϊτέ και τον Οζντόεφ στα χαφ, ενώ ο Κωνσταντέλιας ξεκίνησε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και ο Ντεσπόντοφ στη δεξιά με τον Σαμάτα να παίζει βασικός στην επίθεση. Από την άλλη ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε τριάδα στα χαφ με Έσε, Τσικίνιο και Όρτα. Ο Φορτούνης με τον Ποντένσε έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης και ο Ναβάρο επιλέχθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του ματς έδειξε να έχει διάθεση για να ελέγξει τον αγώνα και πίεσε πολύ σωστά τον αντίπαλο του. Η ομάδα του Πειραιά άσκησε το πρέσινγκ όπως έπρεπε στους Θεσσαλονικείς που δεν τους επέτρεψε να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και σε αυτό είχε την ευθύνη ο Ολυμπιακός με τον τρόπο που αγωνιζόταν. Σπουδαία δουλειά για τον Ολυμπιακό έκανε και ο Ναβάρο που πήρε φανέλα βασικού αντί του Ελ Κααμπί.

Κυρίαρχος, αλλά 1-1

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας κοντά τις γραμμές τους έδειχναν να είναι πιο επικίνδυνοι από τον αντίπαλο τους. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει και περίμενε τα πάντα από τον Κωνσταντέλια. Κάπως έτσι στο 29’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ναβάρο σε μία φάση που έχουν συμμετοχή οι Φορτούνης, Ποντένσε, Τσικίνιο για να σκοράρει ο Ισπανός φορ. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων δίκαια ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα, αλλά στο 39’ σε μία φάση που δίκαια φωνάζει η ομάδα του Πειραιά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Ο Κωνσταντέλιας πήρε με φάουλ τη μπάλα από τον Ροντινέι, γέμισε στην περιοχή και ο Ντεσπόντοφ εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Ορτέγκα να απομακρύνει και έκανε το 1-1 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Έκανε πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να πατάει το ίδιο καλά στο γήπεδο και τις γραμμές του να είναι πολύ κοντά γεγονός που του έδινε τη δυνατότητα να ελέγχει τον αγώνα και να μην κινδυνεύει. Οι Πειραιώτες είχαν σε πολύ καλά βραδιά τον Ποντένσε και αποδείχτηκε πως αυτό ήταν αρκετό. Στο 54’ εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ με τον Φορτούνη και με ένα ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-2.

Στη συνέχεια ο Λουτσέσκου αντέδρασε από τον πάγκο βάζοντας στο γήπεδο τον Ζίβκοβιτς και τον Τόμας με αποτέλεσμα να ενισχύσει την αριστερή του πλευρά και να αρχίσει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βγήκε στην επίθεση και άρχισε να πιέζει, αλλά σε εκείνο το σημείο ήρθε η αντίδραση του Μεντιλίμπαρ ο οποίος έβαλε τον Μασούρα για να πιέσει και τον Ελ Κααμπί για να φρεσκάρει την επίθεση του. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στα μέτρα τους και από εκείνο το σημείο και μετά ακολούθησε ένα πάρτι. Ο Ποντένσε στο 83’ σέρβιρε στον Ελ Κααμπί και εκείνος με σουτ έκανε το 1-3, αλλά δεν είχε πει την τελευταία λέξη η ομάδα του Πειραιά. Στο 90’ ο Μασούρας βρήκε τον Ποντένσε που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κοτάρσκι απέκρουσε και ο Ελ Κααμπί σκόραρε ξανά για το 1-4. Ο Μαροκινός υπέγραψε τον θρίαμβο στην Τούμπα και έβαλε μπουρλότο στο πρωτάθλημα.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Ντίνγκερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: 12’ Μπιανκόν, 13’ Ντεσπόντοφ, 41’ Φορτούνης, 57’ Έσε, 64’ Πασχαλάκης, 71’ Τόμας

Σκόρερ: 29’ Ναβάρο, 39’ Ντεσπόντοφ, 54’ Ποντένσε, 83’ Ελ Κααμπί, 90’ Ελ Κααμπί

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Σάστρε (72’ Ότο), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ (72’ Σβαμπ), Οζντόεφ – Μουργκ (61’ Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (86’ Τζίμας), Ντεσπόντοφ – Σαμάτα (61’ Τόμας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Μπιανκόν (87’ Ρέτσος), Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Όρτα (79’ Ιμπόρα), Τσικίνιο – Φορτούνης (76’ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (76’ Ελ Κααμπί)