Ολυμπιακός: Ο περσινός στόχος της Τούμπας, με άλλα πρόσωπα και οι σέντρες του Ροντινέι

Ο Ολυμπιακός πέρυσι δεν δέχτηκε γκολ σε δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ενώ στα play off είχε αξιοποιηθεί μια σέντρα του Ροντινέι. Όπως και με την Φερεντσβάρος. 

Ολυμπιακός: Ο περσινός στόχος της Τούμπας, με άλλα πρόσωπα και οι σέντρες του Ροντινέι

Κάθε ντέρμπι είναι διαφορετικό, έτσι θα συμβεί και με αυτό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (20.30). Ένας κρίσιμος αγώνας και για τις δύο ομάδες, οι οποίες έχουν στόχο τους τρεις βαθμούς. Ο καθένας για τους λόγους του. Ο ΠΑΟΚ για να μην έχει τρίτο εντός έδρας ντέρμπι σε μία εβδομάδα χωρίς νίκη, ο Ολυμπιακός για να μειώσει αποστάσεις από ΠΑΟΚ και από Παναθηναϊκό (μετά το 2-2 με την Λαμία στην αγωνιστική που δεν αναβλήθηκε και έφερε διοικητικές εκρήξεις για πράγματα που ο Ολυμπιακός λέει και ξαναλέει από καιρό).

Στην Τούμπα πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε μία ισοπαλία στην κανονική διάρκεια (0-0) και μία νίκη στα play off (1-0) σε παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογική σημασία. Εάν καταφέρει σε αυτό που έχει μεγάλη βαθμολογική και όχι μόνο αξία να μη δεχτεί πάλι γκολ, το πιθανότερο είναι ότι θα νικήσει. Το παν είναι η άμυνα, όσο κι αν ο Μεντιλίμπαρ είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξει να παροτρύνει την ομάδα του για επιθετική διαχείριση.

Στο περσινό τελευταίο ματς της σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με κεφαλιά του Σαμασέκου μετά από σέντρα του Ροντινέι! Ο φορμαρισμένος Βραζιλιάνος μπακ έκανε με την Φερεντσβάρος εξαιρετικές σέντρες, όχι μόνο για το γκολ του Ελ Κααμπί, αλλά και για την ευκαιρία του Κάρμο και αυτή του Καρβάλιο στο πρώτο ημίχρονο.

Τι σέντρες του Ροντινέι θα τις έχει σίγουρα ανάγκη και στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, όσο κι αν δεν θα είναι τόσο εύκολα τα ανεβοκατεβάσματα του παίκτη για διάφορους λόγους. Και κόπωσης, αλλά και ανάγκης αμυντικής προσήλωσης.

Να σημειωθεί ότι στην ενδεκάδα του αγώνα που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο ο Ολυμπιακός είχε τον Ροντινέι και τον Φορτούνη από τους τωρινούς παίκτες του, συν τον Τζολάκη που είχε παίξει βασικός. Όλοι οι άλλοι έχουν φύγει. Αλλαγή είχε περάσει ο Μασούρας που είναι στην αποστολή και ο Ελ Αραμπί που τώρα έχει μείνει στην Αθήνα.