Ολυμπιακός: Ο... φευγάτος και «ρυθμιστής» Στέφαν Γιόβετιτς

Ο Στέφαν Γιόβετιτς από εκεί που εμφανιζόταν να ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε «κρυφό χαρτί» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός: Ο... φευγάτος και «ρυθμιστής» Στέφαν Γιόβετιτς

Ο Στέφαν Γιόβετιτς αποκτήθηκε στην... τούρλα του Σαββάτου, που λέει και ο λαός. Την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κλείσει τον Χούλιαν Καράνσα για την κορυφή της επίθεσής του, αλλά η Φιλαδέλφια Γιούνιον συνεχώς ζητούσε κάτι παραπάνω όταν πλησίαζε το «deal» και αναγκαστικά στράφηκε στη λύση του Μαυροβούνιου επιθετικού.

Ο πολύπειρος επιθετικός έδειξε ελάχιστα πράγματα στο πρώτο μισό της σεζόν. Εξ ου και οι κουβέντες που γίνονταν τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο, ότι είναι πολύ πιθανό να αναχωρήσει για άλλες πολιτείες.

Η απόφαση του συλλόγου, σε συνεργασία φυσικά με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, να αποκτηθεί ένας επιθετικός (Φραν Ναβάρο εν προκειμένω) είχε να κάνει όχι μόνο με την απουσία του Ελ Κααμπί στο Κόπα Άφρικα, αλλά επειδή και ο Γιόβετιτς δεν έπειθε με την εικόνα του.

Ο Καρβαλιάλ είχε αρχίσει να τον περιθωριοποιεί. Από την 1η Ιανουαρίου που άνοιξε και επίσημα το χειμερινό «παράθυρο» έως και τις 4 Φεβρουαρίου που ο Πορτογάλος τεχνικός κάθισε για τελευταία φορά στην άκρη του πάγκου στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Μαυροβούνιος επιθετικός «έγραψε» συνολικά 46 λεπτά στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια είχε παίξει 45 λεπτά στην ήττα στη Λαμία και μόλις 1 λεπτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη (3-1). Στα ματς με Κηφισιά, Άρη και Παναθηναϊκό είχε καθίσει στον πάγκο, ενώ είχε χάσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ λόγω ενός μυικού τραυματισμού. Αγωνίστηκε και στα δύο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό για 17 λεπτά στη Λεωφόρο και στην παράταση στο Καραϊσκάκη. Κι αυτό επειδή, ο Ελ Αραμπί ήταν τραυματίας! Αν ήταν καλά ο Μαροκινός, δεν θα έπαιζε ούτε στο Κύπελλο.

Ακουγόταν ότι υπήρχε ενδιαφέρον από Τουρκία. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι μπορεί να «σκάσει» προσφορά από MLS.

Ο Γιόβετιτς τελικά έμεινε στον Πειραιά και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε με το «καλησπέρα» να τον αξιοποιήσει. Ασχολήθηκε εκτενώς μαζί του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το ματς με τη Φερεντσβάρος και σαν να έδειχνε ότι τον είχε στο μυαλό του για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη με τους Ούγγρους.

Τον έβαλε στο τελευταίο τέταρτο και εξελίχθηκε σε ρυθμιστή της αναμέτρησης, μαζί φυσικά με τον κορυφαίο όλων Ροντινέι.

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να τον έχει στο ροτέισον. Δείχνει με διάφορες κινήσεις του ότι μπορεί να αποτελέσει ένα «κρυφό χαρτί» στα ματς που ακολουθούν. Ο Ισπανός τεχνικός δείχνει να τον έχει σε εκτίμηση και του το έδειξε στο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος.

Άλλωστε, δεν είναι δα και μικρό πράγμα αυτό που έκανε. Από... φευγάτος τον Ιανουάριο είχε ρόλο ρυθμιστή στην εξέλιξη της αναμέτρησης με τη Φερεντσβάρος. Κακά τα ψέματα, ο Ελ Κααμπί όταν έπαιζε μόνος του στην κορυφή ήταν άφαντος. Όταν μπήκε ο Γιόβετιτς, είχε το καλό σουτ στο 80’ που έδιωξε ο πορτιέρε των Ούγγρων και τρία λεπτά αργότερα (83’) η σέντρα του Ροντινέι πέρασε πρώτα από τον Γιόβετιτς τραβώντας αμυντικούς πάνω του και ο Ελ Κααμπί με όλη του την άνεση την έστειλε στα δίχτυα...

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, όλοι είναι απαραίτητοι. Άλλωστε, το είχε πει και ο Μεντιλίμπαρ από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά. «Κανένας δεν περισσεύει», είχε πει στους παίκτες. Και το απέδειξε με τον Γιόβετιτς, όπως το απέδειξε και με τον Καρβάλιο...