Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Ποντένσε και η τρίτη ευκαιρία

Ο Ντάνιελ Ποντένσε έστειλε μήνυμα επιστροφής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ. Τι περιμένει ο Μεντιλίμπαρ, τι έγινε με Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ.

Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Ποντένσε και η τρίτη ευκαιρία

Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι ένας από τους παίκτες που έκανε την εμφάνιση του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Και όταν γράφουμε ότι «έκανε την εμφάνιση του» εννοούμε φυσικά ότι έπαιξε ξανά σε υψηλό επίπεδο. Το τι μπορεί να προσφέρει ο Πορτογάλος είναι γνωστό και δεν περιμένουμε τη δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα για να το μάθουμε.

Το θέμα για τον 28χρονο εξτρέμ είναι να μπορέσει να βγάλει στο γήπεδο όλα όσα πραγματικά μπορεί. Το τελευταίο διάστημα έδειχνε να είναι σκιά του εαυτού του. Ο Ποντένσε από ένα σημείο και μετά τα είχε με τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Και αυτή τη στιγμή που έφυγε το πιο εύκολο είναι να τα βάλουμε τον συμπατριώτη του προπονητή, ο οποίος δεν είχε κανένα προηγούμενο μαζί του.

Αντίθετα όταν ανέλαβε ο Καρβαλιάλ βρήκε έναν Ποντένσε να παίζει συνήθως ως αλλαγή. Αποκορύφωμα το επεισόδιο που είχε με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην Τρίπολη όταν και ήρθε η ολική ρήξη με τον Ισπανό. Και για να είμαστε δίκαιοι και ο Μαρτίνεθ με βασικό τον Ποντένσε ξεκινούσε, αλλά από ένα σημείο και μετά αναγκάστηκε να τον βγάζει ή να τον φέρνει από τον πάγκο.

Ο Καρβαλιάλ, λοιπόν, στο πρώτο του παιχνίδι με τη Μπάτσκα Τόπολα τον έβαλε βασικό και ο 28χρονος άσος έβαλε δύο γκολ. Βασικός ήταν και στις Σέρρες και στο Περιστέρι και στη Λαμία και με την ΑΕΚ και με την Κηφισιά. Το τι έκανε σε αυτά τα ματς ο Ποντένσε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Η απόδοση του κυμάνθηκε κάτω του μετρίου. Από την Κηφισιά και μετά ερχόταν σε μόνιμη βάση από τον πάγκο και κάπου εκεί ήρθε η ρήξη και με τον Καρβαλιάλ.

Πλέον ο Ποντένσε, που είναι δανεικός από τη Γουλβς, έχει μία τρίτη ευκαιρία για να δώσει διάρκεια στο παιχνίδι του. Ο Μεντιλίμπαρ δεν θα αγνοήσει τα προσόντα του, όπως δεν τα αγνόησαν και οι προκάτοχοι του. Το θέμα όμως είναι ο Πορτογάλος εξτρέμ να έχει διάρκεια σε υψηλό επίπεδο. Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η σεζόν ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Ποντένσε, διότι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα και φυσικά να του δώσει σημαντικές βοήθειες στην Ευρώπη εκεί που οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν μία καλή πορεία.

Να σημειώσουμε ότι ο Ποντένσε και η οικογένεια του είναι ευτυχισμένοι στην Ελλάδα. Δεν έχουν κανένα θέμα με την παραμονή τους στη χώρα μας, ενώ είναι και ένας παίκτης με τον οποίο οι σχέσεις που έχει όλος ο οργανισμός είναι εξαιρετικές.