ΠΣΑΠΠ για Τετέι: «Να κινηθεί κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων»

Ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε ο ΠΣΑΠΠ για τον Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς που κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση στην αναμέτρηση κόντρα στο Βόλο.

ΠΣΑΠΠ για Τετέι: «Να κινηθεί κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων»

Στο πλευρό του Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς που σύμφωνα με καταγγελία του μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στο Βόλο δέχτηκε ρατσιστική επίθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι άνθρωπος του της ομάδας της Μαγνησίας τον χαρακτήρισε «μαϊμού».

Υπενθυμίζεται ότι θέση για το περιστατικό πήρε η ΠΑΕ Βόλος υποστηρίζοντας ότι άνθρωπος από τον πάγκο της ομάδα έκανε λόγο για «μαϊμού φάουλ» προς τον διαιτητή και πως ποτέ δεν απευθύνθηκε στον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

«Ο ΠΣΑΠΠ συμπαραστέκεται στον Ανδρέα Τεττέι, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕ Κηφισιά, μετά την καταγγελία του για ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του, κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ.

Ο Σύνδεσμος, όπως πάντοτε πράττει, εκδηλώνει, με κάθε θεμιτό μέσο και τρόπο, την εναντίωσή του σε κάθε μορφή διακρίσεων και καταδικάζει κάθε τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά ως εμφανώς αντίθετη με τους κανόνες, τις αρχές και τις αξίες του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και της κοινωνίας, αλλά και κάθε υγιώς σκεπτόμενου ανθρώπου και φιλάθλου.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθυνθήκαμε στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, για να διερευνήσει το περιστατικό και να κινήσει κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος του ή των υπαίτιων.

Παράλληλα, προτείναμε να αναλάβουμε κοινή δράση για την ανάδειξη και τη στηλίτευση κάθε συμπεριφοράς που ενισχύει κάθε μορφής διάκριση και ιδίως τη φυλετική διάκριση».