Πρελούδιο των play off η «αετομαχία» της Τούμπας...

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, στην Τούμπα, με έπαθλο την πρωτιά της βαθμολογίας δεν κατάφεραν να δώσουν το αποφασιστικό χτύπημα στον αντίπαλο ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τη 2η - και πλέον αποφασιστική - φάση του πρωταθλήματος της

Πρελούδιο των play off η «αετομαχία» της Τούμπας...

Με το ποτήρι μισογεμάτο, ή μισοάδειο - ανάλογα την οπτική του καθενός - αλλά σίγουρα με ορθάνοικτους τους «λογαριασμούς», ολοκληρώθηκε η μεγάλη αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Το 1-1, προϊόν ενός ισορροπημένου αγώνα στον οποίο αμφότεροι οι δικέφαλοι αετοί πήγαν για τη νίκη, από το δικό του ...μονοπάτι ο καθένας, άφησε τη μεταξύ τους διαφορά αναλλοίωτη, αλλά... διαφοροποίησε, κατά τι, την κατάσταση!

Ξανάβαλε στο κόλπο (όχι ότι είχε βγει ποτέ, αλλά να, πιο... γερά) τον Παναθηναϊκό που παρενεβλήθη μεταξύ τους επιβεβαιώνοντας ότι η κούρσα του τίτλου είναι για τρεις (τουλάχιστον...) και θα κριθεί στα play off.

Έτσι κι αλλιώς εκεί θα κρινόταν, δηλαδή, απλά ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ αν την κέρδιζε (στέλνοντας την στο -5), ενώ η «Ένωση» να πάρει εκτός από την πρωτοπορία και το ψυχολογικό αβαντάζ από τους «μαυράασπρους» με την 5η διαδοχική νίκη εναντίον τους.

Ως το 89' την κρατούσε η, ομάδα του Αλμέιδα, αλλά οι «εφεδρείες» του Λουτσέσκου -που επιδόθηκε σε ροτέισον αφού το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ είναι ...Γολγοθάς (με δύο ημιτελικούς Κυπέλλου, κόντρα στον Παναθηναϊκό και ενδιάμεσα τον Ολυμπιακό να ακολουθούν) έδωσαν τη λύση στο φινάλε, υποβοηθούμενες από το πρόβλημα της ΑΕΚ στις στατικές φάσεις, που την έχει ταλανίσει τη φετινή σεζόν.

Η «Ένωση» προηγήθηκε «πληρώνοντας» τον ΠΑΟΚ με το δικό του νόμισμα, τη γρήγορη μετάβαση. Όπως ..ξεχαρβάλωσαν τις άμυνες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, οι Θεσσαλονικείς, έτσι την...πάτησαν με τoυς Λιβάι και Ελίασον.

Οι «κιτρινόμαυροι» που είχαν την κατοχή της μπάλας, με κορυφαίους τους δύο κεντρικούς τους χαφ Γιόνσον και Πινέδα (δεν άφησε απάτητο σημείο του γηπέδου) και από κοντά τον Πήλιο (έκπληξη η παρουσία του ως βασικού, αλλά φαίνεται να ανεβαίνει στην εκτίμηση του Αλμέιδα και την ιεραρχία της αριστερής πλευράς της οπισθοφυλακής).

Ωστόσο μετά το 0-1 προσπάθησαν να ...σβήσουν το ματς (αντί να το «κλειδώσουν» με 2ο τέρμα) και το πλήρωσαν ακόμη μια φορά δεχόμενοι γκολ σε τέτοια συνθήκη (π.χ με τον Άρη στο Κύπελλο).

Από την άλλη στον ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε καλύτερα, έλειπε αρχικά, το απρόβλεπτο στοιχείο, του (εμπύρετου) Κωσταντέλια.

Η είσοδός του, μαζί με των Nτεσπόντοφ και Tόμας έβγαλε την ΑΕΚ από τη ζώνη άνεσης της, σ' ένα σημείο που έμοιαζε ότι είχε βάλει το ματς για ...ύπνο.

Σε συνδυασμό με το ότι όσοι ήρθαν από τον πάγκο για τους φιλοξενούμενους δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων (η απουσία του δυναμικού Άμραμπατ και του Σιμάνσκι ήταν εμφανής) έφερε το ματς πιο κοντά στα «κιτρινόμαυρα» καρέ και εντέλει την ισοφάριση.

Η ΑΕΚ έχει να λέει ότι παραμένει αήττητη στα μεγάλα ματς τη φετινή χρονιά και να παίρνει κουράγιο, αφού τα play off είναι γεμάτα από δαύτα, ωστόσο έχει θέματα να λύσει για να κόψει το νήμα πρώτη, όπως πέρσι, καθώς η εικόνα της, σε βασικές πτυχές της, υστερεί σε σχέση με τη σεζόν 2022-23.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι δεν τα παράτησε αλλά σε σχέση με την αντίπαλο του που ήδη κάνει υπολογισμούς για το πώς θα είναι στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος εκείνος δεν μπορεί να δει τόσο... μακρυά, καθώς προέχουν οι πιο άμεσες υποχρεώσεις σε Κύπελλο και Ευρώπη που θα δοκιμάσουν, όπως χθες, το «βάθος» του ως ομάδα.