Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός 0-3: Έκανε το καθήκον του…

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση επικράτησε με σκορ 3-0 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες έχοντας τους Μπερνάρ, Κώτσιρα και Παλάσιος σε μεγάλη ημέρα.

Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός 0-3: Έκανε το καθήκον του…

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 3-0 του Πανσερραϊκού εκτός έδρας και έκανε το… καθήκον του κατακτώντας τους τρεις βαθμούς φτάνοντας τους 50 στη βαθμολογία.

Οι «πράσινοι» δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, προηγήθηκαν πολύ νωρίς, είχαν σωστές τοποθετήσεις στην άμυνά τους και κατάφεραν να πάρουν μια εύκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που εκτός του δοκαριού στο 45’ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Λοντίγκιν.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ μπήκε από πολύ νωρίς στη… θέση του οδηγού της αναμέτρησης, καθώς στο 8’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Βέρμπιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ακαϊντίν ωστόσο είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Ουεντραόγκο, το οποίο ούτε ο διαιτητής, ούτε το VARμετά από εξέταση της φάσης υπέδειξαν.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση από ψηλά προς τους παίκτες του Πανσερραϊκού, κέρδιζαν πολλές μπαλιές και έβγαιναν στην αντεπίθεση χάνοντας ευκαιρίες με τους Σπόραρ και Βέρμπιτς.

Στο 31’ ωστόσο έκαναν το 0-2, καθώς ο Μπερνάρ έκλεψε την μπάλα από τον Θυμιάνη τροφοδότηση στον κενό χώρο τον Παλάσιος κι εκείνος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Σερραίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα του Παναθηναϊκού με τον Ντανκερλούι μάλιστα στο 45’ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν έπειτα από πολύ δυνατό σουτ.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους Κώτσιρας-Βιλένα-Ζέκα ήταν η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής για τον Τερίμ και οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν ξανά την άμυνα των γηπεδούχων.

Έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Μπερνάρ στο 82’ και έκαναν περισσότερο διαχείριση του σκορ και του χρόνου, μια και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να συγκροτήσουν μια οργανωμένη επίθεση και να απειλήσουν τον Λοντίγκιν.

Μάλιστα στο 91’ έφτασαν και σε τρίτο γκολ, καθώς ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, ο Μαντσίνι σούταρε από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα που βρήκε στον Γερεμέγεφ κατέληξε στα δίχτυα.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 0-3 χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί, αλλά και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρντ απόδοσης.

Μικρογραφία

Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0-3

Γήπεδο: «Δημοτικό Σερρών»

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Σκόρερς: - Βέρμπιτς (8’), Παλάσιος (31’), Γερεμέγεφ (91’)

Κίτρινες: Τομάς (30’), Ουεντραόγκο (36’), Πεταυράκης (75’), Μορέιρα (78’) - Σπόραρ (79’), Γερεμέγεφ (95’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γκαρσία): Χόβαν-Ντανκερλούι, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Διαμαντής (λ.τ. 25’ Σοφιανός ) - Ουεντραόγκο (46’ Πεταυράκης), Στάικος (83’ Γούλερι), Μορέιρα-Ουάρντα, Τομάς (69’ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (69’ Μπετανκόρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Λοντίγκιν- Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ούγκο, Ακαϊντίν- Ζέκα, Βιλένα (89’ Μαντσίνι) - Μπερνάρ (84’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (84’ Λημνιός) , Βέρμπιτς (56’ Κώτσιρας) - Σπόραρ (89’ Γερεμέγεφ).