Ολυμπιακός: Ο Τσικίνιο, το ξέσπασμα στις αλλαγές προπονητών και η «αγριεμένη» Φερεντσβάρος!

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που όφειλε να κάνει με τον ΟΦΗ, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά του, αρχής γενομένης την Πέμπτη (15/2). 

Ολυμπιακός: Ο Τσικίνιο, το ξέσπασμα στις αλλαγές προπονητών και η «αγριεμένη» Φερεντσβάρος!

Ο ΟΦΗ είναι η χειρότερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Καραϊσκάκη. Βέβαια, το ότι φάνηκε κακός οφείλεται κυρίως στην ορμή με την οποία βγήκαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ακόμη και τα «δώρα» που έκαναν οι παίκτες του ΟΦΗ, όπως τα αποκάλεσε ο Πέπε Μελ, ήταν «προϊόν» της τακτικής που ακολούθησαν οι Πειραιώτες: «Πνίξιμο» στον αντίπαλο από την πρώτη στιγμή. Με αυτό το σκεπτικό παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός και τα πήγε περίφημα, έχοντας «καθαρίσει την μπουγάδα» πολύ νωρίς και κάνοντας διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο λόγω Φερεντσβάρος.

Πολλά φλας έχουν πέσει πάνω στους Μασούρα, Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί. Θα θέλαμε να σταθούμε, όμως, λίγο παραπάνω στην παρουσία του Τσικίνιο.

Ο Πορτογάλος χαφ έδειξε στη Λεωφόρο που έπαιξε επίσης βασικός, ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολύ καλές επαφές με την μπάλα. Κυρίως δεν τρέχει άσκοπα και βγάζει την εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που παίζει για το σύνολο και όχι για την πάρτη του. Πολύ καλές επαφές έδειξε να έχει και στο ματς με τον ΟΦΗ. Δεν στεκόμαστε στην τρομερή ασίστ που έβγαλε στον Φορτούνη για το 4-0. Η γενικότερη παρουσία του δείχνει ότι πρόκειται για έναν χαφ που αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ώρες-ώρες δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται παντού. Σίγουρα θέλουμε περισσότερα παιχνίδια για να τον κρίνουμε, αλλά τα πρώτα δείγματα δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι θετικά. Είναι ένας κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής που παίζει με το κεφάλι ψηλά και κυρίως προσπαθεί να παίξει σίγουρα.

Ως μία γενικότερη άποψη για το ματς, είναι από τα παιχνίδια που το τελικό σκορ τα λέει όλα. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε έναν ΟΦΗ που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Καραϊσκάκη. Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι συνήθως ο Ολυμπιακός ξεσπάει όταν αλλάζει προπονητή. Θυμηθείτε και το πρόσφατο 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον ερυθρόλευκο πάγκο. Το ζητούμενο είναι να έχει διάρκεια...

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Η Φερεντσβάρος δείχνει να έχει γυρίσει «αγριεμένη» από τη χειμερινή της προετοιμασία. Δεν στεκόμαστε στο γεγονός ότι έχει πετύχει τρεις σερί νίκες στο ουγγρικό πρωτάθλημα, ούτε ότι ο φορ Βάργκας δεν σταματάει να σκοράρει. Στεκόμαστε στη γενικότερη αύρα που βγάζει το συγκρότημα από τη Βουδαπέστη. Ο κόουτς Ντέγιαν Στάνκοβιτς το έχει ξεκαθαρίσει. «Μας ενδιαφέρει πολύ το Κόνφερενς», έχει πει πολλάκις στο παρελθόν. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ ο Ολυμπιακός την επόμενη Κυριακή (18/2) θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η Φερεντσβάρος έχει πάρει... ρεπό από το ουγγρικό πρωτάθλημα. Ανέβαλε το παιχνίδι της, έτσι ώστε να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό στη Βουδαπέστη στις 22 του μηνός.