Ολυμπιακός: Το παράδειγμα προς αποφυγή με ΠΑΣ ενόψει ΟΦΗ!

Ο Ολυμπιακός καλείται το Σάββατο (10/2, 17.30) να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ, το οποίο για ορισμένους θεωρείται (κακώς) χαμηλό.

Ολυμπιακός: Το παράδειγμα προς αποφυγή με ΠΑΣ ενόψει ΟΦΗ!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε ένα μεταβατικό στάδιο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Από τον Μαρτίνεθ στον Καρβαλιάλ και από τον Καρβαλιάλ στον Μεντιλίμπαρ που θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ από τα επίσημα του Καραϊσκάκη (10/2, 17.30). Σε όλα αυτά προσθέστε ότι στον πάγκο θα κάτσει προσωρινά ο επιτυχημένος τεχνικός της Κ19, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Οι Πειραιώτες είναι «πληγωμένοι» μετά την ήττα στη Λεωφόρο και σίγουρα μία αποχώρηση ενός προπονητή ναι μεν φέρνει ένα ηλεκτροσόκ στα αποδυτήρια, αλλά την ίδια στιγμή φέρνει και τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους.

Ο ΟΦΗ δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα και από τον Οκτώβριο που κέρδισαν με 2-0 την ΑΕΚ, μετρούν σε 14 παιχνίδια μόλις μία νίκη (σ.σ. 1-0 επί του Παναιτωλικού πριν από 20 μέρες).

Όμως, και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με απουσίες και κόντεψε να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό σε 2-2 κι ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0;

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ είναι όλα όσα δεν πρέπει να κάνουν οι Πειραιώτες για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων με τον ΟΦΗ. Γιατί, καλώς ή κακώς, ο ΟΦΗ είναι ανώτερη ομάδα από τους Γιαννιώτες, ασχέτως αν το τελευταίο διάστημα κάνει μεγάλα βήματα προς τα πίσω. Επιθετικά είναι μία ομάδα που έχει περισσότερες λύσεις από τον «Άγιαξ».

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να υποτιμήσει κανέναν. Δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμήσει κανέναν. Και σίγουρα η παρουσία του Μεντιλίμπαρ στην εξέδρα ίσως αποτελέσει μία έξτρα πρόκληση για όλους όσους αγωνιστούν, έτσι ώστε να δείξουν στον νέο προπονητή τους ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω τους στο υπόλοιπο της σεζόν.

Κατά τ’ άλλα, για τα πλάνα της ενδεκάδας δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα, γιατί ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έκανε μόλις μία προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ζοβάνε Καμπράλ θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Ίσως να κάνει ντεμπούτο και ο Ρούμπεν Βέζο.