Ολυμπιακός: Η «επόμενη μέρα» έχει μόνο έναν δρόμο...

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ελπίζει ότι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς θα είναι η αφετηρία των αλλαγών που πρέπει να κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και σε άλλα πόστα στην ομάδα του Πειραιά για να προχωρήσει στο επόμενο «level»  

Ολυμπιακός: Η «επόμενη μέρα» έχει μόνο έναν δρόμο...

Ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι του 2022 έχει μπει σε μία διαδικασία φθίνουσας αγωνιστικής πορείας. Ναι μεν διαιτητικά αντιμετωπίζει εχθρικές αποφάσεις, αλλά δίνει και μία σειρά από αγωνιστικά δικαιώματα. Κι αφού η κατάσταση με τη διαιτησία δεν διορθώνεται, οφείλει ο ίδιος να διορθωθεί αγωνιστικά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πώς θα διορθωθεί; Δεν είναι δική μας δουλειά... Υπάρχουν άνθρωποι στην ΠΑΕ που πληρώνονται αδρά για να ανέβει επίπεδο ο Ολυμπιακός.

Φτάσαμε στο αδιανόητο να έχουν φορέσει 67 παίκτες τη φανέλα του Ολυμπιακού εδώ και ενάμισι χρόνο και άλλοι τρεις να είναι στα σκαριά για να την φορέσουν και να φτάσουμε στους 70 (Καμπράλ, Βέζο, Άμπι).

Μπόλικες αλλαγές προπονητών, αλλαγές αθλητικών διευθυντών και σε όλα αυτά προσθέστε το αβέβαιο μέλλον του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ο ερχομός του Ντάρκο Κοβάσεβιτς έφερε έναν ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου. Απολύτως φυσιολογικό... Ο Σέρβος είναι πλέον παιδί του Ολυμπιακού εδώ και μία 15ετία. Βοήθησε είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως σύμβουλος, είτε ως τεχνικός διευθυντής. Πήρε κι εκείνος κάποιες κακές αποφάσεις (βλέπε Όσκαρ ή λανθασμένη διαχείριση των «κακών παιδιών» της σεζόν 2017-18), αλλά το πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από θετικό για τη συνολική του παρουσία στο λιμάνι.

Ο Ντάρκο είναι ένας άνθρωπος με τεράστιες γνώσεις, ποδοσφαιρικό εκτόπισμα και ισχυρή προσωπικότητα. Είναι ένα «μέγεθος» που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνό του και να μιλήσει με στελέχη κορυφαίων ομάδων, γνωρίζοντάς τους προσωπικά από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται μόνο προπονητή ή παίκτες υψηλότερης ποιότητας από τους υπάρχοντες. Χρειάζεται και άλλους Κοβάσεβιτς και φρεσκάρισμα του «ρόστερ» του σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο σε επίπεδο τεχνικού τιμ ή ποδοσφαιριστών...

Για την τρέχουσα σεζόν οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να τα παρατήσουν. Θα κυνηγήσουν νίκες σε κάθε ματς για να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Η αλήθεια είναι ότι ο πρωταρχικός στόχος πλέον πρέπει να είναι η 3η θέση για να μην μπλέξει σε περιπέτειες για το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Από εκεί και πέρα, το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού θα πρέπει να ξεκινήσει. Και πιστεύουμε ότι η πρόσληψη του Κοβάσεβιτς προς αυτή την κατεύθυνση έγινε κυρίως. Για να μην τα παρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» έως το τέλος της σεζόν, αλλά και για να μπουν οι βάσεις για την επόμενη χρονιά.

Κάνοντας μία βόλτα στα social media διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος ελπίζει πως η επιστροφή του Κοβάσεβιτς θα είναι η αρχή των αλλαγών που πρέπει να γίνουν και σε άλλα πόστα. Δεν τους αρκούν δηλαδή μόνο ένας νέος προπονητής ή νέοι ποδοσφαιριστές. Βέβαια, στο τέλος της ημέρας ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εκείνος που θα αποφασίσει ποιοι θα «τρέχουν» μαζί του τον σύλλογο ή ποιοι θα βρίσκονται εντός των τειχών του Ρέντη.