Ολυμπιακός: Ο Κοβάσεβιτς, ο Καρεμπέ και οι εξελίξεις που έρχονται

Γι' ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός έχει μπει σε διαδικασία αλλαγών. Ο ρόλος του Καρεμπέ, οι σχέσεις του με τους Πορτογάλους και η επιστροφή του Κοβάσεβιτς.

Ολυμπιακός: Ο Κοβάσεβιτς, ο Καρεμπέ και οι εξελίξεις που έρχονται

Η απομάκρυνση του Πέδρο Άλβες δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή που θα γίνει στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο πόστο του αθλητικού διευθυντή και τις επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλες ανακοινώσεις.

Στο κλαμπ που υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής έχει εργαστεί σε διοικητικό πόστο από το 2010 έως το 2013 και τη σεζόν 2017-2018. Τότε μάλιστα ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν, παρόμοια με αυτήν που βιώνει φέτος ο Ολυμπιακός. Ο Κοβάσεβιτς τότε είχε «χρεωθεί» την πρόσληψη του Όσκαρ Γκαρθία και στο τέλος της σεζόν αποτέλεσε παρελθόν με τον Πέδρο Μαρτίνς να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Σέρβος γυρίζει στους Πειραιώτες, αλλά ποτέ δεν έκοψε τους δεσμούς με το κλαμπ. Ο Ντάρκο διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Κοβάσεβιτς και θεωρεί πως είναι ένας άνθρωπος που θα μπει στον Ρέντη και θα συμμαζέψει κάπως τα πράγματα, διότι ξέρει καλά την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου και φυσικά ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις.

Μαζί με τον Κοβάσεβιτς, όμως, θα ενεργοποιηθεί ακόμα περισσότερο ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Γάλλος από τη στιγμή που ανέλαβε ο Πέδρο Άλβες και Κάρλος Καρβαλιάλ έχει μπει στο περιθώριο. Με τους Πορτογάλους δεν είχε καθόλου καλή συνεργασία αφήνοντας τον στην άκρη. Και οι δύο ήθελαν να ενεργούν μόνοι τους με την παλιά δόξα του Ολυμπιακού να μην έχει ρόλο και λόγο. Πλέον ο Καρεμπέ θα πάρει ξανά σημαντικό ρόλο στην ομάδα και μαζί με τον Κοβάσεβιτς θα επιχειρήσει να την βγάλει από το αδιέξοδο.

Αυτή τη στιγμή το δεδομένο είναι πως η ήττα από τον Παναθηναϊκό έχει φέρει… τσουνάμι αλλαγών. Μπορεί να μην προκαλεί εντύπωση αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό, διότι γίνεται ανά 3-4 μήνες, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Πειραιά κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, αφού στη διοίκηση έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να σφίξουν τα λουριά σε πολλά ζητήματα.