Αυτό αξίζει σε Μπακασέτα και Μασούρα

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν νικητής, ο Γιώργος Μασούρας ηττημένος στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Οι διεθνείς άσοι έφυγαν για μία ακόμη φορά από το γήπεδο έχοντας προσπαθήσει για το καλύτερο. 

Αυτό αξίζει σε Μπακασέτα και Μασούρα

Φίλοι και συμπαίκτες από τα παλιά, στη Νέα Σμύρνη, για πάντα μαζί στην Εθνική και αντίπαλοι στη Λεωφόρο στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού. Κεντρικά πρόσωπα αυτού του αγώνα, ασχέτως εάν ο ένας έφυγε νικητής και ο άλλος ηττημένος. Με την αίσθηση ότι για μία ακόμη φορά έδωσαν το καλύτερο δυνατό για τις ομάδες τους.

Ο Γιώργος Μασούρας έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του και μπαίνοντας ο ίδιος σε κάποιες. Η παραμονή του με νέο συμβόλαιο θα είναι ίσως η καλύτερη «μεταγραφή» που θα μπορούσε να κάνει ο σύλλογος ενόψει της νέας περιόδου, μαζί και με άλλους Έλληνες φυσικά, διεθνείς ή πρώην διεθνείς.

Ο Τάσος Μπακασέτας ξεχώρισε όχι μόνον επειδή ήταν μέσα στη δημιουργία και των δύο γκολ, πρωταγωνιστής στις φάσεις που έκριναν το ντέρμπι. Αλλά γιατί, όπως σωστά έχει ήδη επισημανθεί, ο αρχηγός της Εθνικής και από τα ποιοτικότερα προϊόντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, έφτασε στον Παναθηναϊκό όχι για να προσαρμοστεί η νέα του ομάδα στις ηγετικές ικανότητές του. Αλλά για να προσαρμοστεί ο ίδιος ο παίκτης στον τρόπο που θέλει να παίξει ο Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό. Κι ο Μπακασέτας το κάνει, σαν στρατιώτης. Όχι σαν «στρατηγός» που θα μπορούσε να νιώθει. Κι αυτό τον τιμά ιδιαιτέρως, ακόμη μία φορά στη σπουδαία καριέρα του.

Μακάρι Μασούρας και Μπακασέτας να πάρουν το καλοκαίρι με την Εθνική ό,τι πραγματικά τους αξίζει. Την κοινή παρουσία τους σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση με το εθνόσημο. Το αξίζουν κι είναι κάτι που αναγνωρίζεται από κάθε φίλαθλο, κάθε ομάδας. Επίσης σπάνιο επίτευγμά τους.