Ολυμπιακός: «Βούτυρο στο ψωμί» του Φατίχ Τερίμ οι αλλαγές του Καρβαλιάλ στο 46’

Η απόφαση του Κάρλος Καρβαλιάλ να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είχε ως αποτέλεσμα να τρίβει τα χέρια του ο Φατίχ Τερίμ!

Ολυμπιακός: «Βούτυρο στο ψωμί» του Φατίχ Τερίμ οι αλλαγές του Καρβαλιάλ στο 46’

Θέμα συζήτησης προκάλεσαν στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού οι τρεις μαζεμένες αλλαγές του Κάρλος Καρβαλιάλ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ειδικά η απόφαση να αποχωρήσει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και να μείνει ο Ολυμπιακός με Έσε και Τσικίνιο στα χαφ, είχε ως αποτέλεσμα να τρίβει τα χέρια του ο Φατίχ Τερίμ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες είχαν καταφέρει να κερδίσουν κάποιες μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής λόγω και της παρουσίας του Αλεξανδρόπουλου. Εντούτοις, από το ξεκίνημα του αγώνα οι Ρούμπεν, Τσέριν και Μπακασέτας έδειχναν σε εξαιρετική κατάσταση και από τη στιγμή που βγήκε από το... πεδίο τους ένας «τρεχαλατζής» όπως ο Αλεξανδρόπουλος, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για εκείνους.

Αποδείχθηκε άλλωστε στο πρώτο 15λεπτο του β’ ημιχρόνου, καθώς ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να προκαλέσει τρεις επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή του Πασχαλάκη και με την τέταρτη να σκοράρει με τον Γερεμέγιεφ, έπειτα από ωραία πάσα - ξυραφιά του Μπακασέτα.

Η κίνηση του Καρβαλιάλ να αφαιρέσει από τα χαφ του έναν παίκτη που έβγαζε πάθος και έδειχνε να διαθέτει τρεξίματα, αποδείχθηκε... βούτυρο στο ψωμί του Φατίχ Τερίμ.

To 4-4-2 που επέλεξε ο Καρβαλιάλ με τους Ναβάρο και Ελ Κααμπί στην επίθεση ναι μεν πρόσφερε θεωρητικά πολυκοσμία στην επίθεση, αλλά παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει πολλούς κένους χώρους στους χαφ του Παναθηναϊκού, οι οποίοι από το 46’ έως το 60’ έκαναν ό,τι ήθελαν.