Θοδωρής Βασιλακάκης: «Πιστεύω στον Γιαννιώτη. Αυτό χρειάζεται για να πετύχει στον Ολυμπιακό»

Σπάνια συνέντευξη με τον Θοδωρή Βασιλακάκη ο οποίος μιλάει στο «ΦΩΣ» για τον Ατρόμητο, τον Γιαννιώτη και τη στήριξη που χρειάζεται για να πετύχει, τον Κάναντι, τον Λουτσέσκου και τη μεταγραφή που δεν έγινε...

Θοδωρής Βασιλακάκης: «Πιστεύω στον Γιαννιώτη. Αυτό χρειάζεται για να πετύχει στον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο μέσος του Ατρόμητου άνοιξε την καρδιά στο «ΦΩΣ» και μίλησε για όλα...

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 1/11/2018

Είσαι ο πιο έμπειρος Έλληνας του Ατρόμητου.

Ε, εντάξει, και ο Ούμπιντες σαν Έλληνας είναι πλέον.

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου, μου είπε πέρσι σε συνέντευξη ότι είσαι ο πιο αδικημένος παίκτης. Και ότι άξιζες στην καριέρα σου να παίξεις σε μεγάλη ομάδα. Θέλω σχόλιο.

Μου το έχουν πει πολλές φορές, πράγματι. Δεν θέλω να μιλάω για αυτό διότι δεν με χαροποιεί... Μπορεί να γίνει στο μέλλον. Έχοντας υψηλούς στόχους διατηρείσαι ψηλά.

Πότε λήγει το συμβόλαιό σου;

Το καλοκαίρι.

Υπάρχει κρούση από τον Ατρόμητο ή άλλη ομάδα;

Ακόμα δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα.

Υπήρξε ποτέ μεγάλη ομάδα να κάνει πρόταση για εσένα;

Για τον Ολυμπιακό έλεγαν, αλλά δεν ξέρω εγώ προσωπικά. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΠΑΟΚ πριν χρόνια, επί Μπόλονι είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με εμένα. Δεν ήμουν όμως ελεύθερος.

Παίξε καλά απέναντι στον ΠΑΟΚ τώρα, γιατί από την εμπειρία μου με Ολυμπιακό όποιος παίζει καλά εναντίον του Ολυμπιακού, συνήθως μετά ο Ολυμπιακός τον παίρνει.

Αν ίσχυε αυτό, τότε θα έπρεπε να παίζω τώρα στον Παναθηναϊκό! (γελάει διότι έχει παράδοση να κάνει μεγάλα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό).

Από τις γκολάρες που έχεις βάλει, ποιο γκολ θεωρείς καλύτερο;

Το γκολ στον Παναθηναϊκό που κρέμασα τον Στιλ από μακριά, το σουτ το μονοκόματο.

Είχες κάποιον αγαπημένο ποδοσφαιριστή στη θέση σου;

Ο Τζέραρντ είναι αυτός που κοιτούσα πάντα, και λόγω αγάπης στη Λίβερπουλ!

Α, πουλάκι μου. Θα το πάρετε φέτος;

Δεν θέλω να πω «ή φέτος ή ποτέ»! Αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Την είδα τη Λίβερπουλ να παίρνει Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την είδα να παίρνει Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα τη δω να παίρνει το πρωτάθλημα στην Αγγλία πριν πεθάνουμε; Αν δεν το πάρει φέτος, θα το πάρει σύντομα πιστεύω, έχει βρει το δρόμο της, μου αρέσει.

Αφού βλέπεις Λίβερπουλ και Αγγλία, πες μου κάτι. Πιο δύσκολο ποιο ήταν. Να πάρει το πρωτάθλημα στη Πρέμιερ Λιγκ η Λέστερ ή να πάρει το πρωτάθλημα εδώ ο Ατρόμητος;

Να το πάρει ο Ατρόμητος! Παρ' ότι η Πρέμιερ Λιγκ είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά, δεν το πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνει.

Έγινε με τη Λάρισα.

Πριν 30 χρόνια. Μακάρι να γυρίσει σε εκείνα τα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποια θέση σου αρέσει περισσότερο να παίζεις;

Έχω παίξει σχεδόν παντού, είναι ολ αράουντ παίκτης του κέντρου. Κυρίως όμως μου αρέσει οκτάρι. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου κλασικό δεκάρι. Έχω δικό μου τρόπο παιχνιδιού. Μπορώ βέβαια να παίξω κι αυτή τη θέση, αλλά ως δεκάρι σύγχρονο, δηλαδή στην ουσία κρυφός κυνηγός.

Για τις γκολάρες που έχεις βάλει, κάνεις έξτρα προπόνηση;

Ναι, έχω δουλέψει στα τελειώματα. Αλλά είναι θέμα αυτοπεποίθησης κυρίως, θέμα θράσους. Όμως χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα.

Ποιον προπονητή θεωρείς κορυφαίο στην καριέρα σου; Εξαιρείται ο Κάναντι, για να μην είσαι σε δύσκολη θέση.

Τον Λουτσέσκου στην Ξάνθη. Θα σου εξηγήσω αναλυτικά. Ο Ματζουράκης μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο, με έχει στιγματίσει στην καριέρα μου. Δάσκαλος. Τον Ουζουνίδη δεν θα μπορούσα να τον αφήσω απ' έξω, αν και σε εμάς στην Ξάνθη ξεκινούσε τότε, δεν είχε πείρα, φαινόταν όμως ότι το είχε. Το έψαχνε πολύ. Είχε άλλη κουλτούρα και πρέπει να τον είχε βοηθήσει και η καριέρα που έκανε ως παίκτης στη Γαλλία. Ο Λουτσέσκου όμως ήταν υψηλού επιπέδου προπονητής, το βλέπαμε οι παίκτες στην Ξάνθη, και το απέδειξε μετά η πορεία του στον ΠΑΟΚ.

Τι ατού κυρίως είχε;

Τα πάντα. Αλλά κυρίως είναι μάστορας στην τακτική. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Φοβερή ανάλυση του αντιπάλου. Το έχει ψάξει πάρα πολύ. 3 χρόνια δούλεψα μαζί του και ξέρω.

Παίζετε με τον ΠΑΟΚ τώρα. Πόσο μεγάλες είναι οι απώλειες των δανεικών του ΠΑΟΚ που δεν θα τους έχετε σε αυτό το ματς;

Να μιλήσω ειλικρινά, η απώλεια του Κουλούρη, του Γιαννούλη, και του Χατζηισαϊα είναι τεράστιες! Βέβαια, ο Κουλούρης ούτως ή άλλως πιθανώς να είχε πρόβλημα με την τιμωρία, και ο Γιαννούλης συμπληρώνει κάρτες. Το θέμα είναι ότι και οι 3 μαζί είναι τεράστια απώλεια για την ομάδα μας. Διότι δεν είναι ένας παίκτης. Εδώ μιλάμε για 3 βασικότατους παίκτες μας. Και απέναντι σε μια ομάδα δυνατή που έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα.

Άρα θεωρείς τον ΠΑΟΚ φαβορί στο Περιστέρι;

Νομίζω ότι το καταλαβαίνει αυτό ο οποιοσδήποτε. Και είναι κακό αυτό που συμβαίνει με την απώλεια των τριών παικτών και για εμάς και για τον προπονητή μας που έχει αγανακτήσει γιατί έχασε 4 φορές από τον ΠΑΟΚ πέρσι! Βέβαια σε κάποια ματς από αυτά αδικηθήκαμε κατάφωρα...

Έχετε τρία σερί δύσκολα ματς τώρα. Αν νικήσετε τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, πάρετε μια ισοπαλία στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, και νικήσετε τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι, θα λέτε ότι πάτε για πρωτάθλημα;

Μακάρι να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα, να πάρουμε 7 βαθμούς σε αυτά τα τρία ματς -και ας συνεχίσουμε εμείς να λέμε ότι δεν πάμε για πρωτάθλημα και ότι ο στόχος είναι η πεντάδα! Αν βέβαια έρθουν αυτά τα αποτελέσματα -όπως πέρσι που νικήσαμε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ- θα κάνουμε άλλα όνειρα και είναι ωραίο να έχεις όνειρα στο ποδόσφαιρο. Κοιτάμε όμως ένα-ένα τα ματς.

Νομίζω ότι είστε καλύτεροι από πέρσι. Λόγω του Κουλούρη που σας δίνει γκολ τα οποία έλειπαν πέρσι.

Δεν θέλω να αδικήσω τον Ντάουντα που ήταν καλός συμπαίκτης, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Κουλούρης είναι πιο ενεργός στο παιχνίδι. Έχει βάλει πολλά γκολ. Βέβαια πέρσι είχαμε τον Ουάρντα και τον Ντιγκινί που ήταν ενεργοί στο παιχνίδι. Έχουμε καλή ποιότητα και φέτος ως ομάδα.

Κουλούρη πώς βλέπεις;

Είναι νέο παιδί, είναι 22 χρονών, θα του δώσει ώθηση το ότι ήρθε δανεικός στον Ατρόμητο. Eίναι καλύτερα που παίζει από το να ήταν δεύτερος ή τρίτος στον ΠΑΟΚ. Η θέση του κυνηγού είναι και θέμα εμπιστοσύνης. Με τα γκολ του στον Ατρόμητο πιστεύει πιο πολύ στον εαυτό του, τα γκολ τρέφουν την αυτοπεποίθηση του επιθετικού.

Τι ατού έχει ο Κάναντι;

Του βγάζω το καπέλο ως κόουτς. Βλέπει το ποδόσφαιρο σωστά.

Ως κόουτς είναι καλύτερος ή στην προπόνηση όλη τη βδομάδα;

Ως κόουτς και το θεωρώ πιο σημαντικό!

Θέλω την άποψή σου για τον Γιαννιώτη, τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Δεν έχει πάει ως τώρα τόσο καλά όσο πέρσι με τον Ατρόμητο.

Μην αδικείτε τον Γιαννιώτη, άλλο να είσαι τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό και άλλο στον Ατρόμητο. Εμείς δεχόμασταν πιο πολλές φάσεις από ότι ο Ολυμπιακός και μπορούσε να κάνει 5 αποκρούσεις και να γίνει ήρωας. Στον Ολυμπιακό μία φορά ή δύο χρειάζεται ο τερματοφύλακας. Θεωρώ ότι αν και αρχή, τα έχει πάει πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Μία φορά μόνο τον πούλησε η μπάλα με τον ΠΑΟΚ, ήταν άτυχος, αλλά ένα λάθος μπορούν να κάνουν όλοι οι τερματοφύλακες. Εγώ τον πιστεύω πάρα πολύ, αν δεν τον πίστευα δεν θα τα έλεγα αυτά. Είναι φοβερός! Αν τον εμπιστευτούν θα δικαιωθούν. Τον έζησα κάθε μέρα στις προπονήσεις και στους αγώνες επί ένα χρόνο και ξέρω τι είδαν τα μάτια μου. Σε εμάς είχε αποκτήσει και ψυχολογία διότι πήρε τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Στήριξη θέλει ο Γιαννιώτης.

Πες μου το πιο τρελό περιστατικό που έχεις ζήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα σου πω κάτι που είχαμε πάθει σοκ. Παίζαμε με την Ξάνθη στην Κατερίνη για το Κύπελλο με τον Ηρακλή ο οποίος τότε είχε ονομαστεί «Πόντιοι Κατερίνης». Είχα βάλει και γκολ, είχαμε νικήσει. Διαιτητής ήταν ο Καλόπουλος από τον οποίο είχαν τρομερά παράπονα οι Παναθηναϊκοί και του την είχαν στήσει σε εκείνο το ματς, παρ' ότι δεν έπαιζε ο Παναθηναϊκός. Την ώρα που παίζαμε το ματς, μπούκαραν μέσα στον αγωνιστικό χώρο χούλιγκανς με κράνη και ξύλα και σίδερα, μέχρι και ένα ποδήλατο έσερναν! Και διακόπηκε το ματς. Ήταν τρομακτικό.

Τον χτύπησαν τον διαιτητή; Δεν πήρε δημοσιότητα μεγάλη.

Ναι, τον χτύπησαν. Κουκουλώθηκε αρκετά το περιστατικό. Έπεσε ξύλο, βλέπαμε αίματα. Διακόπηκε για ώρα το ματς. Όταν ξανάρχισε, σφύριξε αμέσως τη λήξη και φύγαμε. Και ήταν το τελευταίο του ματς.