Η «βεντέτα» του Τερίμ με την οικογένεια Λουτσέσκου (vid)

Φούντωσε ξανά η… βεντέτα ανάμεσα στον Φατίχ Τερίμ και την οικογένεια Λουτσέσκου. Το παρελθόν με τον Μιρτσέα και ο χαμός στην Τουρκία για τις ύβρεις σε Ραζβάν.

Η «βεντέτα» του Τερίμ με την οικογένεια Λουτσέσκου (vid)

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό απασχολεί πολύ έντονα τους Τούρκους λόγω της παρουσίας του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο των «πράσινων». Η στιγμή που ο προπονητής της αθηναϊκής ομάδας βρίζει τον συνάδελφο του κάνει τον γύρω της γειτονικής χώρας.

Πρόκειται, όμως, για μία κόντρα που δεν… γεννήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας. Είναι μία διαμάχη με βαθιές ρίζες που κρατάει από τα χρόνια που ο πατέρας του Ραζβάν, ο Μιρτσέα καθόταν στους πάγκους και βρέθηκε αντίπαλος με τον Τερίμ στην Τουρκία.

Πρόκειται για δύο προπονητές με τεράστια προσωπικότητα και οι κόντρες τους είχαν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον στη γειτονική χώρα. Πριν την αναμέτρηση της Τούμπας ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε κάνει δηλώσεις και είχε… σκαλίσει την κόντρα του με τον Τερίμ. «Νίκησα τον Φατίχ Τερίμ μέσα στην Τουρκία. Πήρα πρωτάθλημα με την Μπεσίκτας. Τώρα είναι η σειρά του γιου μου...», είχε δηλώσει ο Μιρτσέα.

Η… βεντέτα του Τερίμ με την οικογένεια Λουτσέσκου ξεκίνησε το 2000 όταν ο Τούρκος είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA με τη Γαλατασαράι, αλλά το καλοκαίρι αποχώρησε από την ομάδα και τη θέση του πήρε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο Μονακό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τότε υπήρξε μία κόντρα για το αν το πήρε εκείνος ή η επιτυχία οφειλόταν στην ομάδα που είχε φτιάξει ο Τερίμ.

Το 2002 ο Λουτσέσκου πήρε το πρωτάθλημα με τη Γαλατασαράι, αλλά απολύθηκε με τον Τερίμ να τον διαδέχεται. Τότε ο Ρουμάνος πήγε στη Μπεσίκτας, την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου νικώντας τον Μάιο του 2003 τη Γαλατά του Τερίμ με 1-0. Το πρωτάθλημα του 2004 δεν εξελίχθηκε καλά για τον Λουτσέσκου, ο οποίος απολύθηκε τον Μάιο και με συνεχείς διαμαρτυρίες για τη διαιτησία.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η κόντρα του Τερίμ με τον Λουτσέσκου και τώρα συνεχίζεται με τον γιο του, τον Ραζβάν επί ελληνικού εδάφους.