Ολυμπιακός: Άμπι για να γίνει Σισέ, Καμαρά, Μπα και όχι Κινκουέ, Φαντιγκά ή Νταμπό

Ο Νέλσον Άμπι έπιασε λιμάνι με την προοπτική να εξελιχθεί σε Παπέ Σισέ, Μαντί Καμαρά και Ουσεϊνού Μπα, αλλά όχι... Κινκουέ, Νταμπό ή Φαντιγκά.

Ολυμπιακός: Άμπι για να γίνει Σισέ, Καμαρά, Μπα και όχι Κινκουέ, Φαντιγκά ή Νταμπό

Οι καλά γνωρίζοντες τα του αγγλικού ποδοσφαίρου λένε ότι ο Νέλσον Άμπι έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί στην ευχάριστη έκπληξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο παίκτης δηλαδή που μπορεί να μπει από το πουθενά στην καθημερινότητά μας, από εκεί που δεν το περίμενε κανένας.

Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στο χορτάρι. Έχουμε δει λαμπερούς αστέρες να έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα και παιδιά που ήρθαν από χαμηλές κατηγορίες ξένων πρωταθλημάτων να ανεβάζουν κατακόρυφα τις μετοχές τους και η χρηματιστηριακή τους αξία να φτάνει σε οκταψήφια νούμερα!

Ο 20χρονος Βρετανός στόπερ είναι αριστεροπόδαρος, δυναμικός, γρήγορος και έχει άγνοια κινδύνου όταν παίζει. Δεν φοβάται όποιος κι αν είναι αντίπαλός του. Είναι παίκτης που από τον ενθουσιασμό του παρασύρεται σε επιπόλαια λάθη, αλλά ως «πακέτο» παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Έχει περάσει από τις μικρές Εθνικές της Αγγλίας και το γεγονός ότι τον ήθελε μία ομάδα της Premier League, όπως είναι η Λούτον, πάει να πει ότι «κάτι» έχει στο στυλ του που δεν περνάει απαρατήρητο.

Ο Νέλσον Άμπι δεν κόστισε ακριβά στον Ολυμπιακό. Έληγε το συμβόλαιό του με τη Ρέντινγκ το καλοκαίρι και για να μην τον χάσει ελεύθερο, δόθηκε ένα συμβολικό ποσό στον αγγλικό σύλλογο μέσα στον Ιανουάριο. Είναι από τις μεταγραφές που γίνονται με την προοπτική ότι σε διάστημα ολίγων μηνών μπορεί να εξελιχθεί σε μεταγραφή εκατομμυρίων. Δεν αποκτήθηκε για να συμπληρώσει το ρόστερ του Ολυμπιακού Β’, αλλά με την προοπτική να αποτελέσει βασική μονάδα στο μέλλον. Τον είχαν «σημαδέψει» καιρό, τον κατασκόπευσαν, τον παρακολουθούσαν και τον άρπαξαν μέσα από τα χέρια της Λούτον και της Σαουθάμπτον.

Η προοπτική λοιπόν είναι να εξελιχθεί σε μεταγραφή τύπου Σισέ, Καμαρά και Μπα. Και οι τρεις παίκτες ήρθαν στην Ελλάδα από τη Β’ Γαλλίας, ο Φρανσουά Μοντέστο είχε κινηθεί κάτω από άκρα μυστικότητα και απέκτησε τους παίκτες κάτω από τη μύτη ομάδων της Ligue 1. Εν τέλει, κατάφεραν μέσω του Ολυμπιακού να εξελιχθούν σε ποδοσφαιριστές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σισέ είχε φτάσει στο σημείο να φέρει πρόταση 18 εκατομμυρίων από την Άουγκσμπουργκ, ο Καμαρά έφερνε προτάσεις από συλλόγους τοπ πρωταθλημάτων και έπαιξε δανεικός στη Ρόμα, ενώ και ο Μπα έφτιαξε μια χαρά το όνομά του στο λιμάνι, ασχέτως αν δεν έπιασε ποτέ τα νούμερα των άλλων δύο Αφρικανών.

Αυτή είναι η προοπτική για τον Νέλσον Άμπι. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που για διαφορετικούς λόγους δεν «έπιασαν». Για παράδειγμα, ο Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ πέρασε και δεν ακούμπησε βγάζοντας προβλήματα στον χαρακτήρα του. Τώρα στα 22 του παίζει στη Χάβρη και έχει χαρακτηριστικά που δεν περνούν απαρατήρητα.

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά αποκτήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά έως τώρα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Ο Αμπντουλαγέ Νταμπό αποκτήθηκε από τη Ναντ, αλλά δεν κατάφερε να παίξει ούτε στον Λεβαδειακό που πήγε δανεικός και τώρα είναι στην Αδάνασπορ.

Ο Άμπι κόστισε ελάχιστα χρήματα και ελπίζουν άπαντες στο λιμάνι ότι βρήκαν «λαβράκι». Τα υπόλοιπα στο χορτάρι, καθώς ο Κάρλος Καρβαλιάλ σε πρώτη φάση δείχνει να τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα.